Nimitysuutisia

Tiedotteet
13.12.2021

Hiippakuntadekaani Joel Kerosuo

Hiippakuntaneuvosto on kokouksessaan 9.12. valinnut Joel Kerosuon Lähetyshiippakunnan hiippakuntadekaaniksi. Kerosuo on 1.8.2021 alkaen toiminut tehtävässä virkaa tekevänä, kun Juhana Pohjola valittiin Lähetyshiippakunnan piispaksi. Kerosuo on ennen dekaanin tehtäviä toiminut 10 vuotta Lähetyshiippakunnan Joensuun seurakunnan pastorina.

Kerosuon jatkaessa vakituisena dekaanina, hänen seuraajanaan Joensuussa jatkaa syksystä saakka sijaisuutta hoitanut Matias Kröger.

Pastori Martti Vaahtoranta

Aiemmin lähetysteologina ja Lähetyshiippakunnan Rauman seurakunnan pastorina toiminut Martti Vaahtoranta palaa Lähetyhiippakunnan palvelukseen. Hän toimii Rauman seurakunnan avustavana pastorina ja teologisissa asiantuntijatehtävissä määräaikaisessa työsuhteessa 1.1.-31.8.2022.

Jenni Typpö

Hiippakuntaneuvosto on kokouksessaan valinnut Lähetyshiippakunnan uudeksi nuorisotyönkoordinaattoriksi Jenni Typön. Myös Typpö aloittaa tehtävässään 1.1.2022.

Lähetyshiippakunnan ja Luther-säätiön muodostamaa kaksoisrakennetta selkeyttämään ja vahvistamaan laadittu johtosääntö hyväksyttiin sekä hiippakuntaneuvostossa että Luther-säätiön hallituksessa. Johtosäännössä määritetään toimivalta johtoryhmälle, joka aloittaa työnsä vuodenvaihteessa. Johtoryhmään kutsuttiin jäseniksi Piispa Juhana Pohjola, hiippakuntadekaani Joel Kerosuo, Luther-säätiön hallituksen puheenjohtaja Raimo Savolainen, ja kansliasta Asko Iso-Kungas ja Sami Niemi.