Muutoksia vastuupastoreissa

Tiedotteet
10.11.2021

Kankaanpäässä uusia alkuja

Kankaanpään vastuupastori Sami Salo

Marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina tapahtui useampia muutoksia Lähetyshiippakunnan seurakuntien vastuupastoreissa. Kankaanpäässä saatiin viettää juhlaa, kun paikallinen seurakunta järjestäytyi. Kankaanpään seurakunta valitsi nimekseen Pyhän Simeonin luterilainen seurakunta. Seurakunta kutsui vastuupastorikseen Sami Salon. Piispa Juhana Pohjola asetti Salon virkaan seurakunnan kutsun mukaisesti.

Lahdessa hyvästelyjä

Lahden seurakunnan väistyvä pastori Harri Huovinen ja vt. vastuupastori Hannu Kantoluoto

Myös Lahdessa vaihtui vastuupastori. Samuelin luterilaisen seurakunnan pastorina toiminut Harri Huovinen on sunnuntai-iltana (7.11.) lähettämällään kirjeellä pyytänyt eroa Lähetyshiippakunnan pappiskollegiosta ja Lahden Samuelin seurakunnan paimenuudesta. Huovinen katsoo, ettei voi toimia enää pastorina luterilaiseen tunnustukseen sitoutuen.

Huovinen kommentoi ratkaisuaan: ”Tiedän, että olen perheeni kanssa syvässä kiitollisuudenvelassa Teille kaikille siitä rakkaudesta, rohkaisusta ja tuesta, jota olette meille näiden vuosien aikana monin tavoin osoittaneet. Lämmin kiitos Teille kaikesta! Lähetyshiippakunnassa ja Teidän kanssanne on ollut hyvä tehdä työtä ja kasvaa.”

Lähetyshiippakunnan piispa Juhana Pohjola kommentoi Huovisen eroa: ”Tunnemme rakkaan veljen omantunnon arkana kristittynä, joka haluaa vaeltaa ehyellä sydämellä Jumalan edessä ja vilpittömin mielin myös seurakunnan keskellä. Paljosta olemme hänelle kiitolliset! Vaikka hänen päätöksensä tuntuu kipeältä, niin kunnioitamme sitä.”

Huovinen on kertomassa tulevana sunnuntaina ratkaisustaan Lahden Samuelin luterilaisen seurakunnan jumalanpalveluksen jälkeen. Paikalla on myös emerituspiispa Risto Soramies, koska piispa Pohjola on työmatkalla Yhdysvalloissa. Toistaiseksi seurakunnan vastuupastorina toimii Hannu Kantoluoto, kunnes seurakuntaan on valittu uusi pastori.