Matka Israeliin – sinne mistä kaikki alkoi 2.-9.3.2019

Uutiset
19.9.2018

”Te näette sen, ja teidän sydämenne iloitsee, ja
teidän luunne virkistyvät kuin vihanta ruoho,”

Matka Israeliin – sinne mistä kaikki alkoi 2.- 9.3. 2019

Matkanjohtaja: Janne Koskela 050-3667747
Opas: Pentti Holi 040-7213939

Ohjelma PDF-muodossa: Israel 2019

Kuljemme Raamatun tapahtumapaikoilla Jerusalemissa ja Galileassa. Keskitymme erityisesti Uuden testamentin kertomuksiin niiden alkuperäisissä maisemissa. Tutustumme myös muutamiin Raamatun arkeologian kohteisiin. Opastetut retket avaavat ainutlaatuisia näköaloja kristinuskon ja juutalaisuuden yhteisiin juuriin, alueen pitkään historiaan sekä Israelin rikkaaseen kulttuuriin ja perinteisiin. Ohjelmassa on vanhoja, tuttuja paikkoja, mutta myös uutta ja tuoretta. Seuraamme myös tämän päivän elämän menoa Israelissa. Luonto on maaliskuussa kauneimmillaan; kukat kukkivat ja miljoonat muuttolinnut vaeltavat pohjoista kohti. Lomamatkalla on tietysti varattu aikaa omiin ohjelmiin ja lepäilyyn sekä yhteisiin ohjelmiin ja kokemusten jakamiseen ryhmän
kesken.

Lentoaikataulu ( Norwegian air):
2.3. D8 746 G Helsinki-Tel Aviv 10.30 – 15.05
9.3. D8 747 G Tel Aviv-Helsinki 16.05 – 21.00

Hotellit:
2. – 6.3. Jerusalem, Jerusalem Tower, 23 Hillel st. p. + 972-2-6209209. (tai vastaava) Hotelli sijaitsee kaupungin liikekeskustassa, lähellä Jerusalemin Vanhaakaupunkia. Hotellissa on 120 huonetta, joissa kylpyhuone, puhelin, ilmastointi ja tv. Suosittu Ben Jehudan kävelykatu on viiden minuutin matkan päässä.
6.- 9.3. Tiberias, Leonardo hotelli, Gdud Barak Rd. Puh. +972 4-670-0800.(tai vastaava) Hotelli sijaitsee Genesaretinjärven rannalla noin 10 min kävelymatkan päässä Tiberiaksen kaupungin keskustasta. Huoneissa on kylpyhuone, turvasäilö, puhelin, internet, ilmastointi ja tv sekä kokoustilat.)

Matkan hinta: 1385 €/ henkilö 2-hengen huoneessa (1-hengen huoneen lisämaksu 440 €)
Hintaan sisältyvät:
* Lennot Helsinki – Tel Aviv – Helsinki, lentokenttäverot
* Matkaohjelmaan kuuluvat retket, majoitus 2-h huoneissa puolihoidolla
* Oppaan ja matkanjohtajan palvelut

Hintaan eivät sisälly:
* Matkavakuutus, mahdolliset ylimääräiset retket eikä ylimääräiset ateriat
* Lentoateriat, Matkatoimiston palvelumaksu 12 € / lasku

Varaukset viimeistään 23.11.2018: www.matkavekka.fi
[email protected]
puh. 0201204984

MATKAOHJELMA

LA 2.3. Lento Helsingistä Tel Aviviin, jonne saavumme lauantaina (sapatti) iltapäivällä. Sieltä on vajaan tunnin bussimatka Juudean vuorille ja Jerusalemiin, jossa majoittuminen Jerusalem Tower -hotelliin kaupungin sydämessä.
SU 3.3. Ensimmäisen retkipäivän aluksi teemme pienen tutustumiskävelyn hotellin lähiympäristössä, jonka jälkeen lähdemme näköalakierrokselle Juudean vuorimaahan Israelin sankareiden jalanjäljille. Kertaamme Gilon, Beitarin,Tammilaakson, Bet Shemeksen ja Jerusalemin käytävän tapahtumia. Kyläilemme juudealaisessa maalaiskylässä. Palaamme Mevasseret Zionin ja Ein Keremin kautta Jerusalemiin.
MA 4.3. Päivän aluksi vierailemme parlamenttitalon, Knessetin, edustalla sijaitsevan menoran luona. Israel-museossa tutustumme Jerusalemin pienoismalliin ja Kirjan pyhäkköön. Vierailemme myös natsivainojen uhrien kunniaksi rakennetussa Yad Vashem keskuksessa. Sieltä ajamme Betlehemin Paimenten kedolle, suuren ilosanoman
ensiesityksen näyttämölle.
TI 5.3. Aloitamme päivän Puutarhahaudalla, jonka jälkeen nousemme Öljyvuorelle. Sieltä laskeudumme Kanaemon kirkon kautta Kaikkien kansojen kirkkoon Getsemanen puutarhassa. Viivymme hetken Länsimuurilla. Nousemme Siionin vuorelle. Kävelemme juutalaisten, muslimien ja kristittyjen kortteleissa. Astelemme myös Cardo-kadun ja
Jeesuksen kärsimystien, Via Dolorosan, kiveyksillä.
KE 6.3. Jerusalemista ajamme Jerikon tietä Kuolleellemerelle. Nousemme En Gedin kenttäkoulun näköalapaikalle, josta katsoen autiomaan keskellä sijaitseva keidas ja Daavidin puro ovat kuin tarjottimella. Tutustumme Kuolleenmeren terveys- ja kosmetiikkateollisuuteen. Pysähdymme myös uimaan maailman alimmassa paikassa,
Kuolleessameressä. Sieltä jatkamme Jerikon kautta Jordaninlaakson tietä Galileaan. Poikkeamme Jordanvirran kastepaikalla. Illalla saavumme Tiberiakseen, jossa majoittuminen hotelliin ja illallinen.
TO 7.3. Päivän aluksi ajamme Autuuksien vuorelle. Sieltä nousemme Betsaidan kautta Golanin ylätasangolle, joka on ollut lukuisten sotien taistelutanner. Vierailemme veden ja viinin kaupungissa, Katzrinissa. Tutustumme Banyasin, Filippuksen Kesarean ja Kirkastusvuoren, Hermonin, maisemiin. Käymme Jordanin alkulähteillä. Palaamme Kirjat Shmonan ja Naftalin vuorten kautta Tiberiakseen.
PE 8.3. Kuljemme Jeesuksen jalanjäljissä. Purjehdimme Vapahtajan kotijärven aalloilla. Pysähdymme Tabghan kalasatamaan, jossa Pietarista tuli Jeesuksen kokoaikainen opetuslapsi. Kapernaumista jatkamme matkaa Sahnen puiston ja lammikoille uimaan ja lepäämään. Palaamme Jisreelin tasangon, Nasaretin ja Kaanan kautta Tiberiakseen. Retken lopuksi poikkeamme Kinneretin asutuksen maustekaupassa.
LA 9.3. Siirrymme Tiberiaksesta Jisreelin tasangon, Karmelvuoren ja Sharonin tasangon kautta Ben Gurionin
lentokentälle, Lyddaan. Paluulento lähtee Tel Avivista klo 16.05. Helsinkiin saavumme klo 21.00.

Tervetuloa!