Maahanmuuttajien jatkorippikoulu kokoontui Laukaassa

Uutiset
29.3.2018

Maahanmuuttajien jatkorippikoulu kokoontui LaukaassaKaksitoista nuorta miestä kokoontui aurinkoisena Palmusunnuntaiviikonloppuna Keski-Suomeen. Loimaan Pyhän Paimenen luterilaisen seurakunnan paimenen johdolla jatkettiin siitä, mihin rippikoulussa päästiin. Lauantai kului tiiviisti opiskellen Raamatun kirjoja, Katekismusta, messun sisältöä ja keskustellen kristityn elämästä maailmassa.

Sunnuntaina ryhmä osallistui Jesajan luterilaisen seurakunnan messuun Jyväskylässä. Kirkkokahveilla esittäydyttiin ja kuultiin kuulumisia viikonlopusta. Oli koskettavaa kuulla, että kristityksi kääntyminen ei ole ainoastaan antanut, vaan se on myös ottanut. Joillekin se on merkinnyt joutumista perheen ja suvun hylkäämäksi. Seurakunnilla onkin tärkeä tehtävä ottaa veljet lämpimästi vastaan ja sulkea heidät yhteyteensä. Vaikka Suomi ja suomen kieli tulevat koko ajan tutummiksi, on tärkeää saada oppia Jumalan sanaa omalla äidinkielellä. Yhteistä äidinkieltä puhuvilla ja samasta kulttuurista tulevilla veljillä on mahdollisuus olla myös tukena toisilleen.

Tapaaminen oli laatuaan ensimmäinen ja se toteutui seurakuntien yhteistyöllä. Erityinen kiitos kuuluu Anttilan perheelle, joka mahdollisti viikonlopun tarjoamalla ryhmän käyttöön kotinsa ja vieraanvaraisuutensa. Opetusviikonloppuja pyritään järjestämään tämän vuoden puolella vielä kaksi kertaa. Toiminnan jatkuvuus voidaan turvata riittävän laajapohjaisella seurakuntien yhteistyöllä.