Luther-kappeli otettiin käyttöön Laitilassa loppiaisena

Uutiset
19.1.2015

Lähetyshiippakunnan suhde kansankirkkoon muuttuu yhä mutkikkaammaksi. Tämän sai huomata Aamos-seurakunnan väki Laitilassa. Jumalanpalvelusyhteisö oli saanut käyttöönsä Laitilan seurakunnan Laesaaren siunauskappelin jumalanpalveluksiaan varten. Saimme kuulla vuoden 2014 loppupuolella, että emme saa enää käyttää siunauskappelia vuodenvaihteen jälkeen. Tämän kuultuamme päätimme ryhtyä toimiin uuden kiinteistön hankkimiseksi. Jumalanpalveluksissamme rukoilimme yhteisen esirukouksen kohdassa, että Jumala itse auttaisi meitä uuden kiinteistön hankkimisessa. Tarjolla oli useitakin eri vaihtoehtoja, jotka kuitenkin osoittautuivat epäkäytännöllisiksi. Viimein havaitsimme, että Laitilan keskustassa oli tyhjä liikekiinteistö Vihtorin torilla. Tuo kiinteistö päätettiin valita uudeksi toimipisteeksemme. Viimeinen messumme Laesaaressa oli viattomien lasten päivänä 28.12.-14. Messun jälkeen nautittiin viimeiset kirkkokahvit Laesaaren kappelissa ja saapuvilla olevasta väestä otettiin yhteiskuva. Tunnelma ei oikeastaan ollut haikea, vaan pikemminkin hilpeä: olimme lähtemässä kohti suotuisaa tulevaisuutta, emmekä enää olleet riippuvaisia kenenkään inhimillisen tahon suosiosta.

Pian alkoi uuden jumalanpalvelustilan remontti. Sen johtajana toimi seurakuntalainen Jarkko Lassila. Hän remontoi viiden miehen joukolla entisen parturi- ja kenkäkauppakiinteistön jumalanpalveluksille sopivaksi tilaksi. Remontti siivouksineen kesti 10 päivää. Nopeasti käytiin kiinni töihin ja nopeasti työ myös valmistui. Jumalanpalvelustilaan saatiin tuolit Kouvolasta. Loppiaisena 6.1.-15 jumalanpalvelustila vihittiin juhlallisesti käyttöön piispa Risto Soramiehen johdolla. Hänellä oli vihkimistilaisuudessa apunaan neljä pappia. Paikalla oli 75 henkilöä. Piispa Risto Soramies muistutti saarnassaan siitä, mikä on seurakunnan todellinen aarre. Seurakunnan todellinen aarre ja vaalimisen aihe ovat kirkon armonvälineet: pyhä kaste, Herran pyhä ehtoollinen, rippi ja Jumalan Sanan saarna. Kasteen kautta uudestisynnymme Jumalan valtakunnan jäseniksi ja Kristuksen seuraajiksi, ehtoollisella uskomme vahvistuu ja syntimme annetaan anteeksi, ripin kautta meille julistetaan synninpäästö ja evankeliumin voittoisa ääni kokoaa seurakuntaa ja syventää sitä uskossaan. Saarnassaan piispa Soramies muistutti loppiaisen teemaan liittyen, että tänä päivänä Jumalan Sana eli Raamattu on se tähti, joka johdattaa Jumalan kansaa eteenpäin. Tämä Sanan tähti johdattaa eteenpäin yksittäistä seurakuntalaista ja seurakuntaa. Ilman oikeata Jumalan sanaa ja oikein toimitettuja sakramentteja kirkko on eksyksissä.

Juhlan osanottajien ilmeet olivat tyytyväisiä ja iloisia. Nyt oli juhlan aika ja Laitilan jumalanpalvelusyhteisö on ottanut itsenäisen askelen eteenpäin. Seurakuntalainen Auvo Karsikas totesi: ”Nyt kaikkien suu on hymyssä”. Näin se käy, näin se onnistuu. Jos Kristuksen seurakunta karkoitetaan yhdestä kappelista, se Jumalan johdatuksesta löytää uuden kappelin. Näin on kohdallamme käynyt. Messut alkavat Luther-kappelissa sunnuntaisin klo 10. Kaiken kaikkiaan tämä koko prosessi kääntyi siis loppujen lopuksi Jumalan seurakunnan parhaaksi. Nyt meillä on kiinteistö, johon keskitetään kaikki Aamos-seurakunnan toiminta, ei ainoastaan jumalanpalveluksia.

Luther-kappelin vihkimisen jälkeen oli piispanlounas Laitilan keskustassa olevassa ravintolassa. Aamos-seurakunnan kanttori Tatu Haarala oli valmistanut suurimman osan piispanlounaan ruuasta. Ruoka oli maittavaa ja yhdessäolo iloista. Piispanlounaan loppupuolella pidettiin puheita. Eräässä puheessa korostui seurakunnan kasvun ajatus. Rukouksemme on, että Aamoksen seurakunta pienenä seurakuntana on sinapinsiemenen kaltainen, pienin kaikista siemenistä, mutta lopulta se kasvaa suureksi puuksi, jonka oksille linnut tekevät pesänsä. Näin seurakuntamme kasvakoon! Luther-kappelin osoite on Vihtorinkatu 7, eli tervetuloa kauempaakin Aamos-seurakunnan messuun! Mahdolliset tiedustelut puh.050-4673645, Anssi Simojoki.

[one_half first]Juhlaväki valmistautuu prosessioon[/one_half]

[one_half]Piispa Risto Soramies valmistautuu messuun[/one_half]

Luther-kappelin kaunis alttari
Kokemäellä 8.1.-15

Ilpo Sinkko

Kuvat: I Markus Sinkko, II&III Ilpo Sinkko