Luterilaisia virsiä -kirjalle innostunut vastaanotto

Uutiset
10.9.2015

Lähetyshiippakunnan oma virsi- ja rukouskirja julkaistiin Koinonia-keskuksessa Helsingissä 5.9.2015. Eri puolilta Suomea Lähetyshiippakunnan seurakunnista oli kokoontunut salin täydeltä
juhlaväkeä. Ohjelmassa oli musiikki- ja lauluesitysten jälkeen Luterilaisia virsiä -kirjan julkaisu. Kirjaan tutustuttiin laulamalla yhdessä virsikirjakomitean jäsenten virsiesittelyjen tukemana uusia virsiä. Yhteinen kokemus oli kiitollisuus ja innostus uudesta kirjasta. Virsikirjakomitean puheenjohtajana toiminut TT Anssi Simojoki summasi juhlapuheessaan sen, mikä on Luterilaisten virsien erityinen ominaispiirre Raamattu-virsikirjana.

– Se on ilman muuta Pyhän alttarin sakramentin vahva ja monipuolinen esillä oleminen. Se kertoo suoraan, millainen on Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta. Se on apostolisen järjestyksen mukaisessa messussa syntejään tunnustava, ehdottoman synninpäästön uskova, Jumalan sanan saarnaa kuunteleva ja Pyhää eukaristiaa viettävä luterilaisten kristittyjen yhdessä uskossa hajallaan elävä joukko, jolle oman isänmaan rakkaiden kotinurkkien lisäksi maan kaukaisetkin ääret ovat läheiset.

Kirjan käyttöönottoa ja opettelua varten juhlassa julkaistiin myös Lähetyshiippakunnan verkkosivuilla avattu sivu tilata kirjaa ja kuunnella virsiä. Jokaisen virren ensimmäinen säkeistö on äänitetty ja kuunneltavissa.

Julkistamisjuhla on myös nähtävissä tästä linkistä.

[one_third first]
Luterilaisia_virsia_julkistamisjuhla[/one_third]

[one_third]Luterilaisia_virsia_julkistamisjuhla[/one_third]

[one_third]Luterilaisia_virsia_julkistamisjuhla[/one_third]

[one_third first]Luterilaisia_virsia_julkistamisjuhla[/one_third]

[one_third]Luterilaisia_virsia_julkistamisjuhla[/one_third]

[one_third]Luterilaisia_virsia_julkistamisjuhla[/one_third]

Kuvat: Kari Puustinen