Luterilainen kappeli siunattiin käyttöön Keminmaalla

Uutiset
7.3.2017

Entisen kauppa- ja myöhemmin pitseriayrityksen käytössä olleessa tilassa on viime viikkoina ollut kovasti vilskettä. Moni olikin ohi kulkiessaan tämän huomannut ja miettinyt, avataanko tilaan kenties uusi grilli. Mutta olipa oikea tietokin saavuttanut monet ohikulkijat: Keminmaan Lautiosaareen valmisteltiin uutta kappelia.

Tuhkakeskiviikkona 1.3. kappelissa vietettiin ensimmäistä messua. Tila pyhitettiin käyttöön Jumalan sanalla ja rukouksella. Kiitos oli monen sydämessä ja kyynelkin silmäkulmassa: Kovan aherruksen jälkeen seurakunnan laulu kaikui ensimmäistä kertaa kappelissa, saatiin ensimmäistä kertaa käydä täällä ehtoollispöydän ääreen.

”On ollut hienoa, kun moni on ollut mukana remontoimassa tilaa, hankkimassa ja valmistamassa kalusteita, siivoamassa ja muuttamassa”, todettiin kirkkokahveilla. Sana oli myös kiirinyt sen verran, että aivan ensikertalaisiakin oli kourallinen.

Lähetyshiippakunnan messuihin Meri-Lapissa on kokoonnuttu nyt vajaan vuoden verran. Tähän asti jumalanpalveluksia vietettiin tilassa, joka oli heti ensimmäisestä messusta lähtien liian pieni. Ketään ei ole toki pitänyt ulos jättää, mutta pyhäkoulun pitämisessä ja kirkkokahvien viettämisessä on ollut omat haasteensa. Jumalanpalveluksissa on käynyt keskimäärin 29 henkeä.

Uutta kappelia ei ole vielä nimetty virallisesti. Siitä on kuitenkin sovittu puhuttavan luterilaisena kappelina tai vain kappelina. Meri-Lapin seurakunta (ei vielä järjestäytynyt) on tilan ainoa vuokralainen. Messua vietetään joka toinen viikko, mutta kappeli mahdollistaa myös muunlaisen toiminnan vaikkapa viikolla.

Messun esirukouksessa seurakunta rukoili: ” Tee tämä kappeli ja sen jumalanpalveluselämä meille rakkaaksi. Ravitse täällä uskoamme ja elämäämme. Valaise ja johdata meitä Pyhällä Hengelläsi, niin että elävinä kivinä rakennumme temppeliksesi.”