Lahjoittaa voi nyt myös MobilePayn kautta

Uutiset
4.6.2019

Suomen Luther-säätiöllä on jo pitkään ollut MobilePay-mobiililahjoitus valmisteilla. Nyt toukokuun alussa MobilePay:n järjestelmä kehittyi niin, että se on säätiön talousjärjestelmien kanssa yhteensopiva. MobilePay-lahjoitusmahdollisuus on otettu käyttöön toukokuun aikana. Mobiililahjoittaminen avaa kokonaan uuden väylän tehdä lahjoituksia. Käteisen rahan käyttö vähenee koko ajan, ja MobilePayn kautta avautuu paljon toivottu, helppo mahdollisuus lahjoituksiin myös sille kasvavalle joukolle, joilla käteistä rahaa ei välttämättä ole normaalisti mukana.

MobilePay

MobilePay on alun perin kehitetty ihmisten väliseen helppoon rahansiirtoon. Se toimii älypuhelimille ladattavalla erillisellä ohjelmalla. Ohjelman toimintaidea on, että käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa rahaa ilman tilitietojen vaihtamista. Tunnisteena toimii puhelinnumero tilinumeroiden sijaan. Jos tiedät kaverisi puhelinnumeron ja teillä molemmilla on käytössä MobilePay, voit lähettää kaverille rahaa helposti. Raha siirtyy maksajan MobilePayhin lisäämän maksukortin kautta vastaanottajan MobilePayhin ilmoittamalle pankkitilille. MobilePay on käyttäjille ilmainen palvelu.

Viime vuosina MobilePay on laajentunut vauhdikkaasti kaupankäyntiin, ja nykyisin sillä voi maksaa kaupoissa, verkkokaupoissa ja vaikkapa kirpputoreilla. Tällöin käytössä on yrityksen puolelta MobilePayn yrityssovellus, jonka käyttö on yritykselle maksullista.

Yritysversiosta MobilePay on räätälöinyt version, joka on tarkoitettu rahankeräysluvan saaneiden yhteisöjen rahankeräyksiin. Tämä versio on Suomen Luther-säätiölläkin käytössä varainkeruuseen. Palvelu on ilmainen Suomen Luther-säätiölle ja lahjoittajalle.

Kuinka lahjoitan MobilePayllä?

Ensimmäinen asia on tietenkin ottaa käyttöön MobilePay puhelimellasi. Löydät sen puhelimesi sovelluskaupasta. Linkit löydät ohesta tai MobilePayn sivuilta.

Linkki MobilePay sovellukseen GooglePlayssäLinkki MobilePayhin Itunes kaupassa

Jokaiselle seurakunnalle on perustettu Suomen Luther-säätiön MobilePay-tilin alle oma paikka. Sen myötä jokaisella seurakunnalla on oma yksilöllinen 5-numeroinen tunniste, lyhytnumero, jonka avulla lahjoitukset kohdentuvat. Myös Suomen Luther-säätiölle, Lähetyshiippakunnalle ja eri työaloille on luotu omat lyhytnumerot. Lyhytnumerot löydät seurakuntien kannatustietojen yhteydestä ja kootusti sivulta www.lhpk.fi/mobilepay. Voit tehdä lahjoituksen käyttämällä haluamaasi lyhytnumeroa.

Seurakuntiin on jaettu MobilePay-materiaalia. Niissä on lyhytnumeroiden lisäksi myös lahjoittamista nopeuttavat QR-koodit. Lähitulevaisuudessa löydät ne seurakuntasi ilmoitustaululta tai vastaavasta paikasta. Jos haluat käyttää MobilePaytä lahjoittamiseen etkä löydä MobilePay-tietoja, kysy rohkeasti seurakunnastasi.

Lyhytnumeron voit tallentaa puhelimeen puhelinnumeron tavoin. Näin lahjoitustiedot pysyvät aina mukana. Lisäksi kaikki lyhytnumerot ja lisää tietoa MobilePay:n käytöstä löydät osoitteesta www.lhpk.fi/mobilepay