Lahjoista ja levosta käsin

Blogi
19.4.2018

Olen saanut olla järjestämässä Nehemian seurakunnassa naistyöhön liittyvää ohjelmaa viime syksystä lähtien ja olen kokenut tämän vastuutehtävän hyvin mielekkäänä. Syksyllä saimme vieraaksemme Mailis Janatuisen, joka opetti morsiusmystiikasta läpi Raamatun. Paikalla oli paljon seurakuntalaisia ja muutama ennalta tuntematonkin kuuntelemassa opetusta ja nauttimassa kristittyjen yhteydestä.

Syksyn toinen naistenilta oli pienimuotoisempi raamattupiiri, jossa käsittelimme miehen ja naisen luomista ja avioliittoa. Vaikka väkeä ei ollutkaan paljon, syntyi kuitenkin mielenkiintoista keskustelua tärkeistä aiheista. Tänä keväänä olemme saaneet jatkaa raamattupiiri-iltoja siitä mihin syksyllä jäimme. Väki illoissa ei ole suuresti lisääntynyt, mutta koen, että niille on kuitenkin tarvetta.

Viimeisimmässä naistenillassa keskustelimme siitä, miten tärkeää vastuunkanto on seurakunnissa. Monet asiat jäisivät toteutumatta ilman aktiivisia ihmisiä, jotka ovat mahdollistamassa toimintaa. Meillä Nehemialla kahvit jäisivät keittämättä, pyhäkoulut järjestämättä sekä viikkotoiminta mahdollistumatta ilman niitä, jotka vuorollaan ottavat nämä tehtävät hoitaakseen. Lisäksi joutuisimme miettimään missä istua ja mihin polvistua ehtoolliselle ilman roudaajia, jotka muuntavat ravintolasalin kirkkotilaksi.

Nykyään on yhä vaikeampaa löytää vastuunkantajia kulttuurissamme, jossa kaikesta tulisi saada jokin palkka. Lisäksi haasteena on kiihtyvä tahti työelämässä, opiskelussa tai ihan vaan vapaa-ajalla, kun pyritään suorittamaan kaikkea sata lasissa. On vaikea sitoutua mihinkään ”ylimääräiseen” jos kalenteri pursuaa jo valmiiksi. Onkin hyvä muistaa, että seurakunnan elämässä toimitaan levosta käsin. Saamme olla Jumalan palveltavina joka sunnuntai, jonka jälkeen saamme ”lähteä rauhassa ja palvella Herraa iloiten” palvelemalla lähimmäisiämme.

Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina. Jos joku puhuu, puhukoon niinkuin Jumalan sanoja; jos joku palvelee, palvelkoon sen voiman mukaan, minkä Jumala antaa, että Jumala tulisi kaikessa kirkastetuksi Jeesuksen Kristuksen kautta. Hänen on kunnia ja valta aina ja iankaikkisesti. Amen. (1.Piet. 4:10-11)

Pauliina Lahti
Pyhän Nehemian luterilainen seurakunta
Joensuu