Lähetyshiippakunta ILC:n jäseneksi

Uutiset
27.9.2018

Uusien jäsenkirkkojen edustajat ja ILC:n hallitus yhteiskuvassa

Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta hyväksyttiin Kansainvälisen luterilaisen neuvoston (International Lutheran Council) jäseneksi Antwerpenissa 25.—28.9. 2018 pidetyssä ILC:n maailmankonferenssissa.

ILC on maailmanlaaja tunnustuksellisten luterilaisen kirkkojen yhteistyöelin. Sitä yhdistää varaukseton luottamus Raamattuun Jumalan sanana ja luterilaiseen tunnustukseen sen oikeana selityksenä.

”ILC:n jäsenyys on merkittävä askel Lähetyshiippakunnalle. Otamme paikkamme luterilaisena kirkkona tunnutuksellisten luterilaisten kirkkojen joukossa maailmalla”, piispa Soramies iloitsee.

ILC:iin kuuluu eri puolilta maailmaa 38 jäsenkirkkoa, joiden jäsenmäärä on yli neljä miljoona jäsentä. ILC elää vahvaan kasvun aikaan. Antwerpeniin oli kokoontuneina kirkonjohtajia, jotka edustivat lähes 20 miljoonaa luterilaista ympäri maailmaa.

Lähetyshiippakunnan lisäksi ILC:iin liittyi joka kolmas vuosi kokoontuvassa maailmankonferenssissa uusina jäseninä kymmenen muuta kirkkoa ja kuusi muuta tarkkailujäseniksi. Suurimpana uusista jäsenkirkoista on nopeasti kasvava Madagaskarin Malagasy luterilainen kirkko, jolla on yli neljä miljoonaa jäsentä.

”On puhuttelevaa nähdä, miten ILC kehittyy. Monissa entisissä lähetyskirkoissa ei haluta seurata läntisten kirkkojen teologista vesittymistä vaan niissä on halu ja innostus rakentaa raamatullis-tunnustuksellisille pohjalle”, hiippakuntadekaani Juhana Pohjola kertoo.

Piispa Risto saarnaa aamuhartauden yhteydessä.

ILC tarkoituksena on vahvistaa kirkkojen keskinäistä yhteyttä, paneutua teologisiin kysymyksiin, ottaa kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin, tukea teologista koulutusta ja vahvistaa yhteistä Kristuksen evankeliumin maailmanlaajaa lähetystehtävää.

ILC vietti Antwerpenissa 25-vuotisjuhlaa, vaikka sen juuret ulottuvat jo vuoteen 1952. Teemana kokouksessa oli kirkko-oppi ja ekumenia.

Lisätietoja: https://ilc-online.org/

Risto Soramiehen saarna aamuhartauden yhteydessä: Sermon Risto Soramies ILC Sept 26 2018

27.9.18 14.20 Juttua täydennetty lisäkuvilla

ILC:n jäsenet valitsivat SELK:n piispan Hans-Jörg Voigtin uudeksi kolmen vuoden kaudeksi ILC:n puheenjohtajaksi 27.9.2018.

Risto Soramiehen ja Juhana Pohjolan seurassa LCMS:n (Missouri-synodi) presidentti Matthew Harrison, joka kävi ILC:n konferenssissa ja saarnasi keskiviikkoiltana.