Kirkollinen yhteys Englannin luterilaisen kirkon kanssa

Uutiset
1.10.2019

ELCE:n kirkolliskokousedustajat äänestämässä

Englannin evankelisluterilainen kirkko (The Evangelical Lutheran Church of England) kokoontui kirkolliskokoukseen Etelä-Lontoossa 27.8.—28.9.2019.  Yhtenä aiheena oli kirkollisen yhteyden solmiminen Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan kanssa. Punaista äänestyslippua kohottamalla seurakuntien edustajat ja pastorit yksimielisesti hyväksyivät alttari- ja saarnatuoliyhteyden Lähetyshiippakunnan kanssa.

Päätöstä ovat edeltäneet yhteiset teologiset keskustelut, jotka alkoivat vuonna 2016.  Näissä keskusteluissa on käynyt ilmi yhteinen ja sama raamatullis-tunnustuksellinen usko.

– Tämä on pitkään valmisteltu ja odotettu päätös, joka on varmasti siunaukseksi molemmille kirkoille. Vaikka olemme molemmat pieniä kirkkoja, jaamme saman ilon ja rohkeuden julistaa Kristusta Jeesusta maallistuneissa yhteiskunnissamme, piispa Risto Soramies kommentoi päätöstä.

Lähetyshiippakunnalla on ollut jo vuosia monia yhteyksiä Englannin evankelisluterilaisen kirkon kanssa. Monet seurakuntalaiset ovat Englannissa vieraillessa olleet mukana ELCE:n seurakunnissa. Molemmat kirkot kuuluvat Kansainväliseen luterilaiseen neuvostoon (ILC).

Englannin evankelisluterilaisen kirkon teologinen seminaari, Cambridgessa sijaitseva Westfield House, on myös palvellut eri tavoin yhteyksien syventymisessä.

Lähetyshiippakunta tekee omasta puolestaan päätöksensä kirkollisesta yhteydestä hiippakuntakokouksessaan 16.11.2019.

Lähetyshiippakunnan piispa Risto Soramies ja ELCE:n pj. pastori Jon Ehlers