Kesäjuhlassa julkaistiin uusia kirjoja

Uutiset
16.8.2019

Lähetyshiippakunta julkaisi elokuun alussa kesäjuhlassa kaksi uutta kirjaa.

On kirjoja joita odottaa kirjoitettavaksi ja kirjoja joita toivoisi ettei koskaan tarvitsisi kirjoittaa. Mari Niemisen kirja Loputon lokakuu – sanoja irtipäästämisen tuskasta on kirja surusta ja irtipäästämisestä. Se on kirja, jota ei toivoisi kenenkään joutuvan kirjoittamaan, mutta samalla se on kirja jonka piti tulla kirjoitetuksi. Kirja kaikille meille, jotka olemme kohdanneet surua elämässämme ja olemme joutuneet päästämään irti lähimmistämme.

Harri Huovisen kirja rukouksesta on kirja jota toivoi kirjoitettavaksi. Kirja meille jotka koemme vaikeuksia rukouksessa. Tämä kirja palvelee kun haluan oppia enemmän rukouksesta ja siitä kuinka Jumala sen vaikuttaa meissä. Kirja myös opastaa meitä kädestäpitäen rukoukseen.

Mari Nieminen: Loputon lokakuu – sanoja irtipäästämisen tuskasta.

Tämä kirja on syntynyt irtipäästämisen vaikeudesta ja äidinsydämen tuskasta. Se on päiväkirjaa, joka on sydän riekaleina syntynyt ja kyynelin kirjoitettu. Niin vaikeaa ja tuskallista on surra ja kaivata omaa rakasta lastaan.

Sinulle hyvä lukijani, haluan sanoa, että missä tilanteessa sinä elätkin, niin aina jää yksi toivo. Silloinkin kun toivo häviää ja elämä pysähtyy ja alkaa uusi ajanlasku. Kun kaikki musertuu paloiksi eikä mikään ole enää ennallaan. Silloin jää yksi toivo. Jeesus Kristus on kuollut puolestamme, että me kaikki saisimme syntimme anteeksi ja saisimme iankaikkisen elämän.

Mari Nieminen

Harri Huovinen: Jumala vaikuttaa rukouksen- apuneuvoja huonolle rukoilijalle.

Kuka voi rukoilla? Miten rukous syntyy? Millainen rooli Raamatulla on kristillisessä rukouselämässä? Entä miten luterilaiset tunnustuskirjat voisivat tukea hartauselämän harjoittamista? Pastori Harri Huovinen johdattaa lukijansa löytämään tuoreita vastauksia näihin rukouselämän peruskysymyksiin. Tuoreita vastaukset ovat siksi, että ne nousevat Jumalan ikuisesta ja elävästä sanasta. Toisin kuin monissa ihmisen suoritukseen keskittyvissä rukousoppaissa, tässä kirjassa aihetta lähestytään laista ja evankeliumista käsin: Luonnostaan syntinen ihminen ei osaa rukoilla elävää Jumalaa. Rukous on lahjaa, jonka Jumala armossaan antaa omilleen. Kirjassa osoitetaan myös millä tavalla Hän tämän tekee.
Teoksen loppuosassa kirjoittaja tarjoaa vastauksia rukouselämän järjestämistä koskeviin käytännöllisempiin kysymyksiin. Tarkastelussa ovat rukouspaikka ja -asennot, muutamat vanhojen kirkkokuntien rukouskäytännöistä, sekä kysymys lakkaamattoman rukouksen mahdollisuudesta.

Kirjan kirjoittaja Harri Huovinen on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan pastori sekä systemaattisen teologian ja patristiikan tutkija. Hän on myös toiminut lähetystyöntekijänä Japanissa ja palvellut Koben luterilaisen teologisen seminaarin vierailevana luennoitsijana.

Tämä kirja jatkaa Suomen Luther-säätiön kustantamaa kirjasarjaa Hengen viisaus.

Tilaukset: www.lhpk.fi/kauppa