Kemijärvellä pohditaan toiminnan aloittamista 28.3.2023

Uutiset
21.3.2023

Kartta kuva © OpenStreetMapin tekijät

Kemijärvellä kokoonnutaan tiistaina 28.3. kello 18.00 alkaen otsikolla ”Kristittyinä jälkikristillisessä ajassa”. Luvassa on opetus ja keskustelua. Aiheesta alustaa pastori Antti Leinonen Rovaniemeltä.

Elämme aikaa, jossa aivan keskeisten kristillisten totuuksien opettaminen ei ole enää lainkaan itsestäänselvyys. Jälkikristillinen kulttuuri nimittää Jeesuksen opetusta luomisesta, synnistä ja syntien anteeksiannosta jopa vihapuheeksi. Psalmissa 31 rukoillaan Herraa: ”Ole minulle turvakallio, vuorilinna, johon minut pelastat.” (Ps. 31:3) Tänäkin päivänä Kristus on meidän mahtava suojamme. Kristittyinä tahdomme turvautua kokonaiseen Jeesukseen.

Opetuksessa katsotaankin millaiset välineet Jumala on antanut meille avuksemme ja suojaksemme. Hän antaa pyhän sanansa selvästi ja kirkkaasti saarnattavaksi. Herra ohjaa meitä turvaamaan kasteeseemme sekä ruumiinsa ja verensä sakramenttiin. Kristus on antanut kirkolleen avaintenvallan, että saisimme syntien anteeksiantamuksen. Jeesus on lahjoittanut paimenviran seurakuntaa kaitsemaan. Kirkolle on annettu jumalanpalvelus, jossa huudamme yhdessä Herraa avuksi, ja jossa hän tulee meitä itse palvelemaan. Ahdistus voikin ohjata meitä lujemmin turvaamaan Jeesukseen, joka on lupauksensa mukaan läsnä armovälineissään.

Opetuksen myötä pohdimme, onko Kemijärvellä tarvetta aloittaa Lähetyshiippakunnan messuja. Olisiko tässä muuttuvien aikojen keskellä se muuttumaton perusta, joka on Kristuksen iankaikkisessa sanassa ja armon evankeliumissa?

Tilaisuus pidetään kokous- ja juhlahuoneisto AnnaBriittassa, Kirkkokatu 3. Tarkoitus on pitää tämän lisäksi vielä kaksi muuta opetus- ja keskustelutilaisuutta huhtikuun aikana.

Antti Leinonen

Pastori, aluerovasti

Rovaniemi , Meri-Lappi , Sodankylä ,