Keidashetki

Blogi
23.3.2018

Reetta Syri

Millainen on sinun keidashetkesi?

Ehkä kupillinen vahvasti tuoksuvaa kahvia aamun hiljaisena hetkenä, kun muut vielä nukkuvat. Tai hiihtolenkki tähtikirkkaan taivaan alla. Tai odotettu lempilehti postilaatikossa tuoden iloa ja inspiraatiota arjen puurtamiseen. Mikä se onkaan, pidä siitä kiinni. Tarvitset sitä.

”Hän on kuin puu, vetten äärelle istutettu” kirjoitetaan Psalmien kirjassa. Siis hän, joka löytää ilonsa Jumalan elävästä sanasta. Tälle keitaalle jokainen kristitty on tarkoitettu ja luotu. Meidän elämässä saa olla monenlaisia hengähdyspaikkoja, mutta on vain yksi, joka antaa meille sellaista lepoa, jota ei voi saada mistään muualta. Olen kokenut sen ihmeen monta kertaa. Miten vastenmielisin ja nyrpein mielin avaankaan Raamatun ja miten rohkaistuneena ja lämmenneenä saankaan jatkaa matkaani. Me tarvitsemme Sanaa niinkuin lapsi maitoa tai niinkuin luomakunta aurinkoa. Emme selviä hengissä ilman sitä.

Rohkaistaan toisiamme tuolle keitaalle ja mennään sinne yhdessä. Otetaan kaikki keinot käyttöön. Siivitetään lenkkiä vaikka pyhän saarnoilla korvanapeista tai selaillaan facen sijaan Raamattu -sovellusta aikaa kuluttaessamme. Nostetaan hartauskirja keittiön pöydälle ja luetaan sitä yhdessä vuorotellen. Lähdetään sunnuntaina messuun, jossa Herramme on varmasti ja täydellisesti läsnä. Ja tiedätkö, Jumalan Sanassa on jotain erityistä. Jeesus on siinä, sillä Hän itse on tuo Sana. Hän haluaa olla kanssamme kaikessa ja kaikkialla. Hän haluaa niin lähelle kuin koskaan voi päästä, meidän huulillemme ja meidän sydämiimme.

Kanssasisareni, sinun keväinen keidashetkesi voisi olla Lapualla, missä järjestetään lähetyshiippakunnan valtakunnalliset naistenpäivät huhtikuussa. Olemme yhdessä Luukkaan naisten kanssa suunnitelleet viikonloppua, jossa saa levätä, syödä hyvin, jakaa elämää toisten naisten kanssa tai olla vain hiljaa, nukkua, liikkua, saunoa, laulaa ja rukoilla. Viikonloppuna on myös aikaa olla Jumalan Sanan keitaalla ammentaen rohkaisua, rauhaa ja luottamusta. Olet sydämellisesti tervetullut.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet huhtikuun naistenpäivistä tästä linkistä.

Reetta Syri
Luukkaan luterilainen seurakunta
Seinäjoki