Kapitulin erottamat papit jatkavat Lähetyshiippakunnassa

Uutiset
8.4.2015

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli päätyi kokouksessaan 8.4.2015 ottamaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappisoikeudet pois viideltä Suomen evankelisluterilaisessa lähetyshiippakunnassa toimivalta pastorilta: Sakari Korpiselta, Miika Niemiseltä, Anssi Simojoelta, Markku Sumialalta ja Martti Vaahtorannalta.

Lähetyshiippakunnan piispa Risto Soramies toteaa, että erotetut papit jatkavat papinviran hoitamista Lähetyshiippakunnan seurakuntien palveluksessa vastakin.

– Heiltä ei ole otettu pois pappisoikeutta meidän seurakunnissamme. Meidän puoleltamme kutsu toimia pastorin virassa pysyy, vaikka heillä ei olekaan enää lupaa toimia papillisissa tehtävissä Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa.

Pastori Miika Nieminen ei tunnusta rikkoneensa pappisvalaansa, vaikka tuomiokapitulin päätös niin väittää.

– Pyhän Jumalan edessä varmasti olen pappinakin syyllinen moneen rikkomukseen, mutta se kyllä on tapahtunut eri asioissa ja eri tavalla kuin mitä kapituli tarkoittaa.

– Kun laadin vastaukseni tuomiokapitulille, tein sen Raamatun sanaan nojaten. Se on luterilaisen kirkon ylin auktoriteetti, ja siihen minäkin olen valassani sitoutunut, Nieminen toteaa.