Juuso Mäkinen vihittiin pastoriksi Vantaalla

Uutiset
7.9.2017

Notaari Juha Heinilä lukee seurakunnan kutsun ja konsistorin lausunnon.

KM Juuso Mäkinen vihittiin pastoriksi 27.8. Vantalla Pyhän Kolminaisuuden luterilaisen seurakunnan kutsumana. Vihkimisen toimitti emerituspiispa Matti Väisänen apostolisen järjestyksen mukaisesti.

Pastorina Mäkinen toimii oman toimensa ohella, hänen leipätyönsä on luokanopettajana. Laajempi haastattelu Mäkisestä löytyy edellisestä Pyhäkön Lampusta 3/2017.

Viinitarhan työntekijä

Vihkivä piispa saarnasi evankeliumin kahdesta pojasta, joita isä kutsui viinitarhaan, Jumalan valtakuntaan, työhön. Toinen kieltäytyi ensin, mutta meni sitten. Toinen sanoi menevänsä, mutta ei mennytkään.

– Isällä on kuitenkin myös sellainen poika, joka kutsun kuullessaan sanoi menevänsä työhön ja todella teki niin. Hän on Jeesus Nasaretilainen, Jumalan oma Poika, jonka elämä ja työ sekä kuolema luetaan kasteen ja uskon kautta meidän hyväksemme.

Vihittävää Mäkistä piispa rohkaisi henkilökohtaisesti.

– Tärkeintä on, että Jeesus Kristus pysyisi sisimmässäsi kaikessa ensimmäisenä. Vain hänessä on syntien anteeksiantamus, elämä ja autuus – myös papille.

Kristityn toivo ei ole epävarma

Messun jälkeen, kiitospuheessaan, Mäkinen puhui kristityn toivosta.

– Me tunnustukselliset luterilaiset puhumme kyllä uskosta ja rakkaudesta, mutta hyvin vähän toivosta. Kun kerran Raamattu puhuu siitä, on meidänkin siitä puhuttava.

Tietyissä kristillisissä suuntauksissa ei tahdota puhua pelastusvarmuudesta, vaan tyydytään varovasti toivomaan pelastusta.

– Kristityn toivo ei ole epävarmaa. Ankkuri on vahvasti taivaassa, esiripun toisella puolella.

Teksti: Jussi Halonen
Kuvat: Tanja Haarala

Virkaan lähettäminen.

 

Ristisaatto messun lopussa.

 

Viktor Tikkanen (vas.), Jari Kekäle, Juhana Pohjola, Matti Väisänen, Juuso Mäkinen, Sakari Korpinen, Jussi Halonen.