Juuso Mäkinen Vantaan seurakunnan pastoriksi

Uutiset
2.8.2021

Pastori Juuso Mäkinen

Sydämellisesti tervetuloa installaatiomessuun Vantaalle! Lähetyshiippakunnan piispa Juhana Pohjola asettaa pastori Juuso Mäkisen Vantaan Pyhän Kolminaisuuden luterilaisen seurakunnan vastaavan pastorin virkaan sunnuntaina 8.8.2021. Virkaanasettamisjumalanpalvelusta vietetään klo 9:30 alkaen osoitteessa Kaviokuja 7, 01200 Vantaa. Pyhän Kolminaisuuden luterilainen seurakunta on ylimääräisessä jäsenkokouksessaan 17.6.2021 kutsunut Mäkisen sijaistamaan pastori Jussi Halosta tämän virkavapaan aikana 9.8.2021–30.6.2022. Vantaan seurakunnan lisäksi Mäkinen palvelee Lohjan Pyhän ristin luterilaista seurakuntaa.

Piispa Matti Väisänen on vihkinyt Mäkisen papiksi 27.8.2017. Hän on aiemmin palvellut Pyhän Kolminaisuuden luterilaista seurakuntaa ja muita Lähetyshiippakunnan seurakuntia luokanopettajantyön ohella.
– On yhtä aikaa innostavaa ja jännittävää siirtyä teltantekijäpapista päätoimiseksi pastoriksi. Vaikka tehtävässä on paljon uuden opettelua, iloitsen siitä, että tunnen entuudestaan seurakunnan ja sen toimintatavat. Vantaan seurakunta on kotiseurakuntani. Olen ollut seurakunnassa mukana sen perustamisesta asti ja saanut palvella sitä sanalla ja sakramentilla jo neljän vuoden ajan Jussia lomittaessani. Olen ottanut seurakunnan kutsun vastaan Jumalan kutsuna ja luotan siihen, että hän pitää hulluistaan huolen, Mäkinen luonnehtii tuntojaan.

Pyhän Kolminaisuuden luterilainen seurakunta on osa Suomen evankelisluterilaista lähetyshiippakuntaa. Seurakunta on aloittanut toimintansa syksyllä 2015 ja järjestäytynyt alkuvuodesta 2016. Sillä on 54 jäsentä Vantaalta ja lähialueilta.

Sami Niemi

Hiippakuntasihteeri

Hämeenlinna ,