Jussi Halonen vihittiin papiksi Helsingissä

Uutiset
20.8.2015

Sunnuntaina 16.8. TM Jussi Halonen vihittiin pyhään paimenvirkaan Pyhän Markuksen luterilaisen seurakunnan messussa, Helsingissä. Piispa Risto Soramies toimitti vihkimisen apostolisen järjestyksen mukaisesti, avustajinaan useita Lähetyshiippakunnan pastoreita.

Kyseessä oli Lähetyshiippakunnan ensimmäinen pappisvihkimys sunnuntaimessussa. Paikalla oli yli 200 ihmistä, jotka täyttivät Annankadun adventtikirkon ja veisasivat voimallisesti.

Jussi Halonen aloittaa osa-aikaisen työnsä toimimalla syksyn 2015 Espoon Pyhän Tuomaksen seurakunnan vs. pastorina. Tämän jälkeen hän palvelee pääkaupunkiseudun työn kehittämisessä ja uuden seurakunnan perustamisessa Vantaalle.

Lähetyslapsi ja raitiovaunukuski

Tuoreella pastorilla on kansainvälistä kokemusta erilaisilta lähetyskentiltä. Lähetyslapsena hän oli vanhempiensa mukana Etiopiassa, ja viime vuoden hän vietti Etu-Aasiassa tutustuen paikalliseen kristittyjen parissa tehtävään työhön. Kokemus on varmasti hyödyksi myös Suomen vähiten kristillisen seudun tavoittavassa työssä.

– Miljoonan asukkaan pääkaupunkiseutu on lähetyskenttä täällä kotimaassa, dekaani Juhana Pohjola muistutti vastavihittyä ordinaatiojuhlapuheessaan.

Halonen toimi teologian opintojensa aikana myös raitiovaunukuskina ja saattaa edelleen tulla vastaan kuskin kopissa yhtenä päivänä viikossa.

Ordinaatiosaarnassaan piispa Soramies vertasikin papin ja raitiovaunun kuljettajan rooleja. Kuski ja matkustaja ovat samanarvoisia ihmisinä, mutta vaunun liikkumiseen vaikuttaa ratkaisevasti, poistuuko siitä matkustaja vai kuski. Samoin pappi ja seurakuntalainen ovat samanarvoisia, mutta vain papin vastuulla on tuoda toisille pelastavat evankeliumi ja sakramentit.

Jumalan sanan perustalla

Vaikka uuden seurakunnan rakentaminen Vantaalle ja sen paimeneksi ryhtyminen vaatii rohkeutta ja uuden rakentamista, ei 30-vuotias Halonen tahdo lähteä tekemään varsinaisesti mitään uutta ja ihmeellistä.

– Haluan pitäytyä siihen kaikkein vanhimpaan eli Jumalan sanaan ja sitä oikein selittäviin luterilaisiin tunnustuskirjoihin, Halonen totesi kiitospuheessaan.

Jussi Halosen pappisvihkimys Helsingissä

Jussi Halosen pappisvihkimys Helsingissä

Jussi Halosen pappisvihkimys Helsingissä

Jussi Halosen pappisvihkimys Helsingissä

Jussi Halosen pappisvihkimys Helsingissä