Joni Ahonen vihittiin paimenvirkaan

Uutiset
23.8.2016

”Oi Pyhä Henki, Herramme, elämän lähde Luojamme, nyt täytä meidät armolla ja voimallasi vahvista”. Näin alkoi seurakunta veisata salintäydessä Teppanalan rukoushuoneessa, kun ristisaatto lähti liikkeelle. Piispa Risto Soramies vihki paimenvirkaan jo 13. pastorin, teologian maisteri Joni Ahosen, Imatran Joosuan ja Lappeenrannan Joonan seurakuntien palvelukseen 13.8.2016.

Saarnassaan piispa korosti, että Jumalan kirkkaus tulee kirkkaimmillaan esiin siinä, kun syntisille julistetaan syntien anteeksiantamusta. Siinä on loppujen lopuksi koko kristillisen uskon ydin. Evankeliumin julistaminen syntien anteeksisaamiseksi on paimenviran tärkein tehtävä.

Soramiehen mukaan painopiste ei ole siinä, mitä taivaassa tapahtuu synninpäästön hetkellä. Olennaisin tapahtuu maan päällä, kun pastori antaa Kristuksen käskystä ihmisille synnit anteeksi. Tuo maanpäällinen tapahtuma rekisteröidään myös taivaassa.

Paimenvirka koskee koko perhettä

Piispaa avusti pappisvihkimyksessä seitsemän Lähetyshiippakunnan pastoria. Kanttorina toimi Mari Hiltunen ja notaarina Erkki Pitkäranta. Juhlassa soitti viulua Joonan seurakunnan äitiyslomalla oleva kanttori Emmi Seppänen.

Päiväjuhlassa uusi pastori sai seurakunniltaan matkaehtoollisvälineet, piispalta paimenristin ja runsaasti hyviä neuvoja ja kannustusta viran hoitamiseen. Myös Jonin puoliso Aija sai koinoniaristin, koska paimenvirka koskee koko perhettä. Puheessaan dekaani Juhana Pohjoja kuitenkin kehotti Aijaa ottamaan häneen yhteyttä, jos puolisoa ja kaksostyttöjen isää ei näy riittävästi kotona. Silloin jokin on vialla ja vaatii korjausta!

Teksti: Petri Hiltunen

Lue Joni Ahosen haastattelu pian ilmestyvästä pyhäkön lampusta 4/2016.

Rukous ja kätten päällepano. Kuva: Juha Riippa

Rukous ja kättenpäällepano. Kuva: Juha Riippa