Jimmy Svenfelt asetettiin Kokkolan ja Pyhänkosken seurakuntien pastoriksi

Uutiset
15.1.2020

Jimmy Svenfelt asetetaan palvelemaan Andreaksen ja Simeonin seurakuntia

Loppiaisena 5.1.2020 Andreaksen seurakunnassa Kokkolassa kokoonnuttiin juhlamessuun, jossa aluerovasti, pastori Markus Pöyry yhdessä pastori Jani-Matti Ylilehdon kanssa asettivat Jimmy Svenfeltin palvelemaan Andreaksen ja Simeonin luterilaisia seurakuntia Jani-Matin virkavapaan aikana.

Messuvieraita oli saapunut paikalle runsain joukoin monista seurakunnistamme, Pyhänkoskelta ja Pietarsaaresta, aina Seinäjokea myöten. Pastori Markus Pöyry muistutti Jimmyä siitä, että seurakunnan antama kutsu Jimmylle on ollut Jumalan itsensä kutsu, ja että on upeaa astua työhön, josta voi olla varma, että tämä on Herran tahtoma paikka minulle.

Efeson seurakunnan paimenet olivat seurakunnan kutsumat ja virkaan asettamat, mutta Paavali sanoo heille, että ”Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi.” Muista Jimmy aina, ja varsinkin raskaina hetkinä ja heikkouden hetkinä, ja kun tuntuu siltä, että pystynkö minä tähän, niin muista, että Herra itse halusi sinut tälle paikalle.

Ja Jimmy, tiedä tätä laumaa hoitaessasi, että ei Herra ole sinua yksin jättänyt. Mihin hän kutsuu, siihen hän myös varustaa. Hän on jo sinua lahjoillaan varustanut, hän ei turhaan ole sinua koetellut, ja hän yhä varustaa ja koettelee. Lisäksi hän on antanut sinulle viran hoitamiseen sellaiset välineet, jotka niin sanotusti tekevät työn puolestasi.

Ilmestyskirja kertoo niistä välineistä, joilla enkelit, eli sanansaattajat taivaassa ajoivat ulos ja voittivat perkeleen: ”Ja he ovat voittaneet hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta”. Pastorin virka on enkelin, eli sanansaattajan virka, ja nämä samat aseet ovat sinun taisteluvälineesi, Jimmy. Seurakunta ei tarvitse sanansaattajaa, jolla on siivet, vaan sanansaattajaa, jolla on sana.

Tarkkaan ottaen sinä et Jimmy voi pelastaa ketään. Mutta se sana, jonka Jumala sinun suuhusi panee, voi pelastaa, ne sakramentit, jotka Herra sinun käsiisi laskee, ne voivat pelastaa. Siksi lopulta se mitä sinulta odotetaan, on se, että pidät näitä työvälineitä kirkkaasti esillä ja annat niiden tehdä työnsä. Päästät Herran uutta luovan sanan irti seurakunnassa työtänsä tekemään. Julista uudeksi luovaa ja väärentämätöntä, ja Karitsan vereen kastettua sanaa yksityisesti ja julkisesti täällä Kokkolassa, Pyhänkoskella ja minne ikinä Jumala sinua johtaakaan, ” rohkaisi Markus-pastori uutta pastoriamme virkaanasettamispuheessaan.

Jani-Matti Ylilehto ojentaa Jimmy Svenfeltille matkaehtoollisvälineet

Juhlamessun jälkeen kokoonnuimme kirkkokahveille ja jatkoimme yhteisen päiväjuhlan merkeissä, missä kuulimme puheita ja musiikkiesityksiä sekä lauloimme yhdessä virsiä. Jani-Matti ojensi Jimmylle matkaehtoollisvälineet seurakunnan lahjana uudelle pastorille. Puheessaan pastori Markus Pöyry kehotti seurakuntaa väsymättä rukoilemaan Jimmy-pastorin ja hänen perheensä puolesta.

Suljemme rukouksiimme myös Jani-Matin perheineen. Hän on hoitanut virkaansa uskollisesti vuosikymmenen ajan. Tulevan vuoden aikana Jani-Matti toimii Jimmyn mentorina ja tarvittaessa sijaisena pastorin tehtävissä.

Vaan nyt jo Herraan
se kolmiyhteiseen
ja riemuitsevaan kirkkoon,
pyhien autuuteen.
Voimasi, Kristus, anna
nyt kuuliaisuuteen,
armossa meidät kanna
juhlaasi taivaaseen.
Virsi 164:5

Seurakunnan kutsu luetaan

Aluerovasti Markus Pöyry asetta Jimmy Svenveltin kaulaan Koinonia ristin viran merkiksi

Pastori Jimmy Svenfelt puhuu seurakunnalle

Pastori Jimmy Svenfelt jakamassa ehtoollista seurakunnalle

Jani-Matti Ylilehto, Jimmy Svenfelt ja Markus Pöyry yhteiskuvassa