Israelin kiertomatka 25.3.-2.4.2020

Uutiset
1.10.2019

Israelin kiertomatka 25.3.-2.4.2020 – Lähde mukaan Pyhälle maalle!

Matkaoppaana Pentti Holi puh. 040 721 3939

Matkanjohtaja: Juhana Pohjola  p.  041 5077283

Kuljemme Raamatun ja historian tapahtumapaikoilla Jerusalemissa, Kuolleella merellä, Galileassa sekä Välimeren rannikolla. Kuljemme siellä, missä patriarkat, kuninkaat, profeetat ja apostolit kerran kulkivat. Näemme Vapahtajan Kristuksen elämän ja pelastustyön keskeiset paikat.

Opastetut retket avaavat ainutlaatuisia näköaloja kristinuskon ja juutalaisuuden yhteisiin juuriin, alueen pitkään historiaan sekä Israelin rikkaaseen kulttuuriin ja perinteisiin. Ohjelmassa on vanhoja, tuttuja paikkoja, mutta myös uutta ja tuoretta. Matkamme viimeiset päivät asustelemme Välimeren rantakaupungissa Natanyassa. Seuraamme myös tämän päivän elämän menoa Israelissa. Luonto on maaliskuussa kauneimmillaan; kukat kukkivat ja miljoonat muuttolinnut vaeltavat pohjoista kohti. Lomamatkalla on tietysti varattu aikaa omiin ohjelmiin ja lepäilyyn sekä yhteisiin opetushetkiin ja kokemusten jakamiseen ryhmän kesken.

Mainos pdf-muodossa: Mainos Israelin kiertomatka 2020

LENTOAIKATAULU (FINNAIR)

ke 25.3. AY1979 Helsinki-Tel Aviv   19.55 – 00.20 (to 26.3.)

to 2.4. AY1980 Tel Aviv –Helsinki 01.05 – 05.45
(Lentoyhtiö Finnair, lentoaikataulut sitoumuksetta, kaikki paikallisia aikoja)

HOTELLIT

25.-29.3.2020 Jerusalem, Tower hotel tai vastaava
Hotelli sijaitsee kaupungin liikekeskustassa, lähellä Jerusalemin Vanhaakaupunkia. Hotellissa on 120 huonetta, joissa kylpyhuone, puhelin, ilmastointi ja tv. Suosittu Ben Jehudan kävelykatu on viiden minuutin matkan päässä.
29.3.-1.4. Natanya, King Solomon tai vastaava
Hamaapilim St, Natanya, 42264
King Solomon Hotel sijaitsee merenrannalla Netanjassa, lyhyen kävelymatkan päässä rannalta ja 5 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Hotellista on upeat panoraamanäköalat merelle päin. Hotel Solomonin huoneissa on ilmastointi, plasmatelevisio sekä teen ja kahvin valmistusvälineet. Hotellista löytyy wellness-alue.

Matkan hinta:

1655 €/ hlö/2 h huone

Hintaan sisältyvät:

 • Finnairin lennot Helsinki–Tel Aviv–Helsinki
 • Lentokenttäverot ja matkustajamaksut
 • 1kpl/ enintään 23kg matkatavaraa
 • 1kpl/ enintään 8kg käsimatkatavaraa
 • Matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja tutustumiskohteet
 • Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
 • Puolihoito (runsas aamiainen ja päivällinen)
 • Oppaan ja matkanjohtajan palvelut

 Hintaan eivät sisälly:

 • Matkavakuutus
 • Ylimääräiset retket ja ateriat
 • Ateriat lennolla
 • 1 hengen huone, lisämaksu 450 €
 • Palvelumaksu 10 € / lasku

Varaukset ja varausmaksu maksettava viimeistään 13.12.2019:

Matkavekka/ [email protected]
puh. 020 120 4984    *Paikkoja rajoitetusti.*

Lisätietoja:

Israeliin matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat matkalla passin, joka on voimassa 6kk matkan jälkeen.

Pyydämme lähettämään passitiedot tai -kopion meille viimeistään 1kk ennen matkaa.

Kyseessä on matkapaketti; vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkavekka – TravelCo Nordic A/S. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matkavekan lisä- ja erityisehtoja tämän matkan osalta. Matka- ja maksuehdot ryhmämyyjältä.

Kehotamme ottamaan riittävän matkavakuutuksen jo matkavarausta tehtäessä. (heti kun varausmaksu on suoritettu).

ALUSTAVA MATKAOHJELMA:

ke 25.3. Lento Helsingistä Tel Aviviin, jonne saavumme torstaina (26.3.) puolenyön jälkeen. Sieltä on vajaan tunnin bussimatka Juudean vuorille Jerusalemiin. Majoittuminen hotelliin, jossa asumme sunnuntaihin saakka.

to 26.3.  Lyhyiden yöunien jälkeen hotelliaamiaista tarjoillaan tavallista myöhempään. Puolilta päivin aloitamme retkemme Öljymäeltä, josta ihastelemme Jerusalemin upeita näkymiä. Sieltä laskeudumme Kaikkien kansojen kirkkoon ja Getsemanen puutarhaan.  Vierailemme juutalaisten pyhimmällä paikalla, Itkumuurilla (Länsimuuri). Päätämme retkemme Daavidin ja Jeesuksen syntymäkaupunkiin Betlehemiin ja Jeesuksen syntymäkirkkoon.

pe 27.3. Päivän aluksi vierailemme Puutarhahaudan puistossa. Seuraavaksi tutustumme Jerusalemin pienoismalliin ja Kirjan pyhäkköön Israel-museossa. Sieltä jatkamme Siionin vuorelle ja edelleen Jerusalemin Vanhan kaupungin sokkeloihin sekä sen arkeologisten ja historiallisten nähtävyyksien ja basaarien itämaisten houkutusten keskelle. Tutustumme Pyhän haudan kirkkoon. Astelemme Cardo-kadulla ja Via Dolorosalla juutalaisten, muslimien ja kristittyjen kortteleissa.

la 28.3. Kuolleen meren retkellä liikumme muinaisen Sodoman tienoilla.  Nousemme Massadan vuorilinnaan, joka on traagisen historian ja juutalaisten tinkimättömän puolustustahdon näyttämö. Kuljemme En Gedin keitaan ja Suolamereltä vallattujen uudisviljelmien keskitse etelästä pohjoiseen.  Vierailemme Ahavan terveys- ja kosmetiikkateollisuuden keskuksessa, jonka jälkeen uimme maailman alimmassa paikassa, Kuolleessa meressä. Katselemme Qumranin tekstiluolia ja esselaisluostarin raunioita autosta käsin.  Pysähdymme St. George luostarin näköalapaikalla ennen nousuamme ylös Jerusalemiin.

su 29.3. Siirrymme Jerusalemista  Juudean autiomaan, Jerikon ja  Jordanin laakson kautta Galileaan. Kierrämme Genesaretin järven ympäri. Aluksi ajamme Etelä- Golanin kainalossa. Järven pohjoisella rannalla pysähdymme esimerkiksi Kapernaumissa, Tabghassa ja Autuuksien vuorella.  Sieltä jatkamme Nasaretin Rauhan näköalavuoren, Jisreelin ja Sharonin tasankojen kautta Natanyaan, jossa majoittuminen ja illallinen.

ma 30.3. Päivä aluksi vierailemme roomalaishenkisen, Uudesta testamentista tutun Kesarean kaivauksilla. Tutustumme kaupungin teatteriin, stadioniin, satamaan ja Herodeksen palatsiin, jossa Paavali piti vankeusaikanaan kuuluisan puheensa. Sieltä jatkamme maan suurimpaan satamakaupunkiin Haifaan ja Karmel-vuorelle, jossa profeetta Elian kohtasi Baalin profeetat. Käymme myös Länsi-Galilean pääkaupungissa Akkossa, joka oli ristiretkiajan keskuspaikkoja. Paluu matkalla joko ylitämme tai alitamme Karmel-vuoren.

ti 31.3. Ajamme aluksi Herzeliyan kautta Tel Aviv – Jaffoon, jossa vierailu nahkuri Simonin talossa. Jaffo on maailman vanhimpia satamakaupunkeja. Nykyään siellä on viehättäviä taidegallerioita ja verstaita, ehkä myös Lähi-idän runsain ja tyylikkäin kirpputori. Tel Aviv on moderni bisneksen, kulttuurin ja huvielämän keskus. Se on myös yksi Unescon maailmanperintöluettelon harvoista nykyaikaisista kaupungeista.

ke 1.4. Aamupäivän varaamme ostoksiin Natanyassa ja lepoon. Illan suussa siirrymme Jaffoon jossa tutustumme paikallisseurakuntaan ja ennen lentoasemalle siirtymistä nautimme siellä itämaisen läksiäisaterian.

to 2.4. Lento Tel Aviv-Helsinki (01.10 – 05.50)

Tervetuloa!