Tuomo Simojoki

Lähetystyöntekijä, Lähetystyönkoordinaattori, Pastori (OTO)

Näytä yhteystiedot

Olen vaimoni Leenan kanssa lähetyshiippakunnan nimikkolähettejä. Elämme seitsemän lapsemme kanssa Nairobissa, Keniassa. Siellä työnämme on johtaa ja kehittää Lutheran Heritage Foundationin Nairobin toimistoa. Toimisto kääntää, julkaisee, jakaa ja opettaa luterilaista peruskirjallisuutta Itä-Afrikan kasvaville kirkoille heidän omilla äidinkielillään.

Lähetystyössä olen ollut vuodesta 2018 ja pappisvihkimyksen sain elokuussa 2020. Kenia on minulle entuudestaan tuttu maa, sillä kasvoin lähetyslapsena Nairobissa, isäni TT Anssi Simojoen ollessa lähetystyöntekijänä siellä. Jatkan isäni jalanjäljissä, sillä hän myös johti LHF:n työtä Nairobissa.

Ennen lähetyskutsumusta toimin pitkään yritysmaailmassa, tehden töitä kansainvälisessä myynnissä, toimitusjohtajana sekä digitaalisen liiketoiminnan kehittäjänä. Uskon vahvasti hyvään hallintoon ja haluan tuoda sitä osaamista myös mukanani hengelliseen työhön.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri (Helsingin yliopistosta), pääaineena yleinen historia. Teologian opinnot aloitin Itä-Suomen yliopistossa ja jatkoin niitä Suomen Pastoraali-instituutissa.

Olen ollut elämäni aikana useissa virsikirjaprojekteissa ja virret ovat lähellä sydäntäni. Laulan virsiä säännöllisesti kahdeksasta eri virsikirjasta, neljällä eri kielellä (suomi, englanti, swahili ja ranska).

Artikkelit

Saarnat ja opetukset