Ihmeellisesti tehty

Uutiset
12.12.2022

Lähetyshiippakunnan hiippakuntakokouksessa julkaistiin kirja nimeltä Ihmeellisesti tehty. Kirja on suomenkielinen käännös pastori John W. Kleinigin teoksesta Wonderfully Made.

Kirjan kääntäjä Pauliina Pylvänäinen kuvasi kirjaa seuraavin sanoin: ”Tänään julkaistava kirja muistuttaa, että vaatteittesi alla piilossa on Jumalan luoma ruumis. Kleinig käsittelee ihmiskehoa luomisen, lunastuksen ja pyhityksen näkökulmista. Tämä kirja onkin ihmiskehon ylistys.

Lisäksi kirjassa pysähdytään meidän aikamme ajankohtaisten asioiden äärelle. Kleinig käsittelee niin ihmisen omaan ulkonäköön liittyvää tyytymättömyyttä ja häpeää kuin monia ruumiin seksuaaliseen luonteeseen liittyviä kysymyksiä: seksuaalisuutta avioliitossa, naimattomana elämistä, seksuaalista halua ja sukupuolisia suhteita. Kenen ihmisen elämään nämä eivät liittyisi? Kuka meistä tämän ajan ihmisistä voi pysyä erossa turhista ulkonäköpaineista, ruumiin hyvinvoinnin laiminlyömisestä, seksuaalisuuden lahjan väärin käyttämisestä tai ruumiin arvon väheksymisestä henkisyyttä tai jopa hengellisyyttä ylikorostamalla?

Kirjaa kääntäessäni koin olevani etuoikeutettu, kun sain sana sanalta pysähtyä miettimään, mitä Jumalan sana ja luterilainen traditio ihmisruumiin asemasta ja merkityksestä sanovat. Tämä kirja haastaa meidät näkemään oman ruumiimme ja toistemme ruumiit sellaisina kuin Jumala näkee ne ja suhtautumaan niihin niin kuin hän suhtautuu. Jumala näkee jokaisen ihmisen ruumiin sellaisena kuin se ikuisuudessa tulee olemaan. Hän katsoo ihmisen ulkoisen olemuksen sisään ja näkee ihmisen, joka on hänen silmissään kaunis ja jonka hän on tehnyt. Jumalan Sanalla on myös voima parantaa vahingoittuneita kehoja ja tehdä meidät todellisesti sinuiksi itsemme, Jumalan ja muiden kanssa.

Rukoukseni onkin, että tätä kirjaa lukiessa sinäkin voisit iloita ylösnousseen Herramme ruumiista, omasta kehostasi ja toisten ihmisten kehoista niin kuin psalmin 139 kirjoittaja tekee: Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni kyllä tietää!”

Kirjan voi tilata Lähetyshiippakunnan kaupasta: kauppa.lhpk.fi/ se on myös myynnissä seurakuntien kirjamyyntipöydillä. Kirjan hinta on 23€.

18.12 mennessä tilatut kirjat ehtivät vielä joulupostitukseen.