Hämeenlinnan Pyhän Matteuksen luterilainen seurakunta sai vieraita Venäjältä

Uutiset
16.8.2018

Hämeenlinnaan saapui keskiviikkona 15.8. 2018 kuusi vierasta. Saransk on Mordvan tasavallan pääkaupunki Venäjällä. Seurakunta on rekisteröitynyt 4.11.1991 Viron kirkon alaisuuteen. Inkerin kirkon elpyessä toimintaan, seurakunta liittyi osaksi Inkerin kirkkoa. Seurakunnan pastorina toimii Andrei Vladimirov. Seurakuntien välinen ystävyys on alkanut yhden seurakuntalaisen pitkäaikaisesta henkilökohtaisesta kontaktista Saranskiin.

Seurakuntavierailu kestää keskiviikosta sunnuntaihin. Vierailun aikana saranskilaiset tutustuvat Pyhän Matteuksen luterilaisen seurakunnan vastuunkantajiin ja muihin seurakuntalaisiin. Ohjelmassa on vierailuja seurakuntalaisten koteihin ja joihinkin paikallisiin nähtävyyksiin kuten Hämeen linnaan. Keskiviikkona vieraat ja Matteuksen seurakuntalaiset tapasivat ensimmäisen kerran pappilassa yhteisen ruokailun ja tutustumisen merkeissä. Lauantaina kello 16 on kotiseurat Hanna-Maria ja Juha Mannillalla, osoitteessa Paalukuja 4, 13500 Hämeenlinna. Seuroissa puheenvuoroja käyttävät sekä Matteuksen seurakunnan että Mokša-Ersän seurakunnan edustajat. Seurapuheet tulkataan venäjäksi ja suomeksi.

Seurakuntavierailu päättyy sunnuntaina 19.8. 2018 yhteiseen juhlamessuun, jonka saarna tulkataan myös venäjäksi. Juhlamessu on adventtikirkolla kello 11 osoitteessa Tykistötie 13, Hämeenlinna. Toivotamme kaikki Inkerin kirkon työstä kiinnostuneet ihmiset lämpimästi tervetulleiksi mukaan sekä lauantain kotiseuroihin että sunnuntain juhlamessuun. Messun jälkeen on kirkolla lounas ja lyhyitä puheenvuoroja.