Blogi: Mistä olen kiitollinen käräjäoikeuden päätöksen jälkeen?

Blogi
31.3.2022

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi selkeästi kaikki syytteet kiihottamisesta kansanryhmään vastaan Päivi Räsästä, minua ja Suomen Luther-säätiötä kohtaan. Lähes kolmen vuoden pitkä prosessi sai ainakin välitilinpäätöksen. Tunnelmani on ollut helpotus ja kiitollisuus. Ensimmäistä kertaa Suomessa käytiin tämänkaltainen oikeudenkäynti, jossa punnittiin rikosoikeudellista vastuuta uskonnollisen viestinnän ja opetuksen kohdalla. Tapauksella on ollut valtaisa kansainvälinenkin huomio. Kaiken hälinän keskellä pysähdyin miettimään, mistä kaikesta saan olla kiitollinen Jumalaa kohtaan?

  1. Kiitän siitä, että Raamattu ja sen keskus Kristus Jeesus ja hänen ristin armonsa on saanut olla julkisesti todistuksena esillä.
  2. Kiitän siitä, miten moni on tapauksen seurauksena pysähtynyt tutkimaan kristillisen ihmiskäsityksen ja avioliitto-opetuksen perusteita Raamatun äärellä ja myös meidän julkaisujemme kautta. Onhan jo melkein unohdettu vihkonen Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi käännetty usealle eri kielelle ja ladattu tuhansia kertoja.
  3. Kiitän siitä uskollisesta todistuksesta, jonka Päivi Räsänen on antanut totuuden puolesta viisaasti ja rakkaudellisesti. Kiitän myös kaikesta siitä lainopillisesta ja muusta viisaudesta ja kokemuksesta, jota olemme saaneet tueksemme, kuten omalta avustajaltani Jyrki Anttiselta.
  4. Kiitän siitä, että Helsingin käräjäoikeus teki sanan- ja uskonnonvapauden perusoikeuksien puolesta ainoan juridisesti kestävän ratkaisun antamalla vapauttavan päätöksen eikä antautunut identiteettipolitiikan väkevien virtojen vietäväksi.
  5. Kiitän Jumalaa siitä, että tapaus on nostanut esille, miten sanan- ja uskonnonvapaus ovat lahjoja, joiden säilymisen puolesta kannattaa nähdä vaivaa. Onhan sen säilyminen ei vain meidän vaan myös meitä vastustavien turva demokraattisessa yhteiskunnassa. Tapaus onkin poikinut muun muassa Sanan- ja uskonvapaus ry:n perustamisen, kirjoja ja dokumentteja aiheesta.
  6. Kiitän Jumalaa siitä, miten tapaus on saanut monet havahtumaan itsesensuurin vaaroista ja ovat sen sijaan uskaltautuneet elämään rohkeammin kristittyinä ja vähemmistönäkin yhteiskunnassa.
  7. Kiitän siitä, miten tapauksen seurauksena yli maa- ja kirkkokuntarajojen olemme saaneet valtavaa tukea. Tämä on sanan hyvässä merkityksessä ollut esimerkki oikeasta kristittyjen välisestä yhteydestä todistukseksi maailmalle.
  8. Kiitän jopa sadoista tuhansista esirukoilijoista viidellä eri mantereella lukuisissa eri seurakunnissa, kirkoissa ja kodeissa. Olen häkeltyneenä ja nöyränä ihmetellyt, miten Herra meitä näin hellii, kun hän vaikuttaa näin suurta esirukousta meidän ja kirkkomme puolesta. Vaikuttakoon hän meissä samaa rakkauden mieltä vainottuja kristittyjä kohtaan maailmalla!
  9. Kiitän Jumalaa siitä, että Lähetyshiippakunnassa ei ole hämärtynyt millään tavoin, ettei meidän päätaistelumme ole kulttuurin suunnasta tai oikeustapauksista vaan katoamattomista sieluista. Meidän etuoikeutemme on seurakunnissamme tuoda Jumalan rakkauden suloinen ja ehdoton evankeliumi erotuksetta kaikille, myös niille, jotka tuntevat seksuaalista vetoaa samaan sukupuoleen. Tätä armokutsun tehtävää ja iloa ei kukaan voi meiltä viedä!
  10. Kiitän Jumalaa siitä, ettei tapaus ole murjonut perhettäni eikä itseänikään vaan hän on meitä ihmeellisesti varjellut.

Kiitän Herraa siitä, että kaikkine virheineni ja vikoineni saan yhä tänään elää armolapsena.

Kuinka suurta on olla autuas, Kristuksen ristinveren tähden syyttömäksi julistettu!

”Kiitä Herraa minun sieluni ja kaikki mitä minussa on hänen pyhää nimeänsä äläkä unhota, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt!” Ps.103

Piispa Juhana Pohjola

Juhana Pohjola

Lähetyshiippakunnan piispa