Antti Leinonen asetettiin virkaan Rovaniemellä

Uutiset
18.8.2014

Kätkemättömien talenttien päivä

Viime helatorstaina piispa Risto Soramies huomioi saarnassaan Jumalan jakavan lahjojaan uusien Lähetyshiippakuntaan vihittävien pastorien muodossa. Nyt elokuun 17. päivänä yksi näistä lahjoista saapui viimein määränpäähänsä, kun vihityistä Antti Leinonen asetettiin virkaansa Rovaniemelle Stefanoksen ja Sodankylään Elian seurakuntien yhteiseksi paimeneksi. Virkaanasettaminen ja sitä seurannut messu järjestettiin Rovaniemellä, jonne kerääntynyt kahdeksankymmenpäinen juhlavierasjoukko todisti myös toisen lahjan vastaanottoa, kun tuore pastori sai ilon kastaa Leinosten neliviikkoisen Kerttu-tyttären kolmiyhteisen Jumalan nimeen Taivaan valtakunnan ja Stefanoksen seurakunnan jäseneksi.

Ensimmäisessä saarnassaan Antti Leinonen puhui Matteuksen evankeliumin pohjalta talenttien oikeasta käytöstä. Saarnassa muistutettiin talenttien kuvaavan evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta, joka ei ole tarkoitettu piilotettavaksi, vaan julistettavaksi ja jaettavaksi. Tämän evankeliumin palvelukseen kukin voi käyttää omia lahjojaan. Julistuksen voidaan sanoa vaikuttaneen kuulijoihin, mikä tuli ilmi messua seuranneessa juhlassa, jossa muistettiin uutta paimenta ja Anna-vaimoa sekä Maija- ja Kerttu-tyttäriä seurakunnan musiikki-, runo- kuin puhelahjojakaan kätkemättä. Taidon lisäksi juhlassa oli myös hiukan onneakin matkassa, sillä lukuisista ojennetuista kirjalahjoista yksikään ei vielä löytynyt pastorin teologisesti kattavasta kirjahyllystä.

Pappiskollegoista mukana oli pohjoisen ja itäisen alueen aluerovasti Janne Koskela, joka suoritti Leinosen virkaanasettamisen sekä pastori Jyrki Anttinen, joka uuden paimenen tulon myötä luovutti tehtävänsä Stefanoksen ja Elian seurakuntien päävastuullisena kaitsijana. Juhlassa muistettiinkin luonnollisesti myös väistyvää paimenta, jota koskevissa arvioissa toistuivat kiitokset niin persoonasta kuin opetuksesta. Anttisen mainittiin kulkeneen seurakuntien rinnalla itseään säästämättä lakiuransa ohella, mutta haasteiden keskellä valoisan luonteensa säilyttänyt paimen sai seurakuntalaisilta viestin, ettei työ apostolien todistuksen välittäjänä ole käynyt hukkaan. Lisäksi onnitteluissa sai osansa Maire-vaimo sekä muu seurakuntaväki, jolle myönnettiin kiitos onnistuneesta panostuksesta tapahtumien järjestelyissä.

Juhlapäivänä talenttien pimittämisestä ei siis päästy syyttämään ketään paikallaolijoista. Mikäli kuullun ja nähdyn perusteella jotain voitiin päätellä, Jumala on jälleen tarjonnut seurakunnilleen palvelijan, joka ei salli jatkossakaan ilosanoman eikä ilon Herrasta hautautua pohjoisen routarikkaaseen maahan.

Antti Koponen

[one_half first]Antti Leinosen virkaan asettaminen[/one_half]

[one_half]Leinosen installaatio, ehtoollisen asettaminen[/one_half]

[one_half first]ehtoollisen jakaminen[/one_half]

[one_half]Leinoset Antin installaatiojuhlassa[/one_half]