Alfaleiri keräsi Nuoret aikuiset kokoon

Uutiset
22.11.2023

Lähetyshiippakunnan nuorten aikuisten syksy huipentui 20–22.10.2023 Mustajärven leirikeskuksessa vietettyyn Alfaleiriin. Viikonlopun aikana pohdittiin yli 70 nuoren aikuisen voimin teemaa ”Mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi”. Opettamassa olivat pastorimme Jukka Peranto ja Mikko Aho sekä Mikon vaimo Elisa.

Viikonlopun parasta antia olivat puhuttelevat opetukset sekä niistä syntyneet syvälliset keskustelut pienryhmissä ja isommalla porukalla. Opetusten ohella ohjelmamme koostui ulkoilusta raikkaassa pakkassäässä, tutustumis- ja pelailuhetkistä sekä aamu- ja iltapalveluksista.

Leirikeskuksen kapasiteettia koeteltiin ennätyssuurella leiriläisten määrällä, tämän ollen samalla suuren suuri siunaus ja ilon aihe. Sopu antoi sijaa tunnelman ollessa tiivis ja erityisen lämmin. Uusien ja vanhojen tuttujen näkeminen ja yhteen kokoontuminen ympäri Suomen oli tärkeää ja odotettua. Rohkaisevana koimme muiden nuorten aikuisten kanssa ajatusten ja kokemusten jakamisen, vaikeistakin aiheista.

Saunat lämpesivät molempina iltoina ja järvivesi virkisti uimareita tähtitaivaan alla. Paistoimme makkaraa ja muita herkkuja nuotiopaikalla. Virallisten iltaohjelmien jälkeen meitä valvotutti aamun tunneille saakka venynyt yhdessäolo jutustelun ja pelien merkeissä.

Leiri päättyi sunnuntaina Loimaan evankeliselle opistolle, missä pääsimme osallistumaan Harri Lammin kaitseman Hyvän Paimenen luterilaisen seurakunnan messuun. Messun ja yhteisen lounaan jälkeen kokoonnuimme leirin päätöstilaisuuteen jakamaan ajatuksia ja sanomaan hyvästit uusille ja vanhoille tutuille. Haikein mutta onnellisin mielin kotimatkalle lähti uusin eväin varustettu suuri nuorten aikuisten joukko.

Vaikka leiri tuntui loppuvan lyhyeen, niin lohduttavaa on tieto, että seuraavaa leiriä ei tarvitse kauaa odottaa. Uutena vuotena on nimittäin jo seuraava leiri, kun saamme kokoontua yhteen kansainvälisten ystävien kanssa Corpus Christi Finland – tapahtumaan Kiponniemen leirikeskukseen Jyväskylään.

Kiitos Herralle hienosta leiriviikonlopusta ja kasvaneesta nuorten aikuisten toiminnasta!

Teksti : Emma Sumuvuori ja Aaro Pohjola
Kuvat : Emma Sumuvuori ja Juuso Siltanen