Afgaaniveljien opetus jatkuu

Uutiset
12.12.2018

Marras-joulukuun vaihteessa järjestettiin laatuaan toinen afgaaniveljien jatkorippikoulu Keski-Suomessa, Laukaan Lankamaalla. Anttilan perhe toivotti jälleen veljet tervetulleeksi kotiinsa osoittaen suurta vieraanvaraisuutta ja lämmintä huolenpitoa. Tunnelma oli lämmin ja vapautunut. Darinkielisestä opetuksesta vastasi koko viikonlopun ajan Loimaan Pyhän Paimenen seurakunnan pastori. Mukana opettamassa vieraili myös Jyväskylän Jesajan luterilaisen seurakunnan pastori, Pekka-Tapio Hyppönen

– Oli hienoa tavata veljiä pitkästä aikaa. Pääosa osallistujista on kastettu Lähetyshiippakunnan seurakuntien yhteyteen, mutta paikkakunnan vaihdoksista johtuen kaikilla ei ole mahdollisuutta osallistua kasteseurakuntansa elämään ja opetukseen, Hyppönen toteaa.

Opetusvastuun kantaminen ja yhteyden säilyttäminen on todellinen haaste. Tähän saakka jatko-opetus on ollut yksittäisen pastorin varassa, ja käytännön järjestelyt yksittäisten seurakuntalaisten varassa.

– Kysymys on siitä, miten kannamme kirkkona vastuun kastetuista jäsenistämme. Kirkko olemme me, seurakuntiemme jäsenet. Jumala on tuonut nämä veljet keskellemme kristinuskon kannalta kaikkein vaikeimmista olosuhteista. Olemme maailmalähetyksen ja seurakuntatyön solmukohdassa. Voi meitä, jos emme kanna heistä nyt vastuutamme täällä vapaassa ja yltäkylläisessä Suomessa. Kukaan ei tiedä tarkalleen, mitä tuleman pitää. Lähettääkö Jumala heidät esimerkiksi takaisin, pohtii Hyppönen.

Hyppönen tietää, että vuodelle 2019 on suunnitteilla kaksi tapaamista, toinen keväälle ja toinen syksylle.

– Työn tukemisesta kiinnostuneet ovat sydämellisesti tervetulleet mukaan. Minullakaan ei ole jatkosta tämän tarkempaa tietoa, mutta mietitään ja rukoillaan yhdessä! Minuun voi olla yhteydessä. (pekka.hypponen@lhpk. fi ja p. 040 736 0862)