Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

Jyväskylä: Jesajan luterilainen seurakunta

Jyväskylän seudulla toimiva Jesajan luterilainen seurakunta on ollut aiemmin osa Luther-säätiön jumalanpalvelusyhteisöjen verkostoa Suomessa. Maaliskuussa 2013 perustettiin Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta, jonka jäseneksi myös silloinen Jesaja-yhteisö liittyi. Vuonna 2014 seurakunnan nimeksi tuli Jesajan luterilainen seurakunta.

KasteTyönäkynämme on rakentaa raamatullista luterilaista jumalanpalvelusyhteisöä, jossa saamme virvoitusta sanan saarnassa ja ehtoollisen sakramentissa. Koska Kristus kohdataan näissä armonvälineissä, jumalanpalvelus on hengellisen elämämme keskus. Siellä ylösnoussut ja läsnä oleva Kristus palvelee ja ravitsee meitä.

Viikon kohokohta

Evankeliumin saarna ja ehtoollinen on tarkoitettu yhteen. Ilman ehtoollista evankeliumi voitaisiin ymmärtää vain yhtenä uskonnollisena viestinä muiden joukossa. Ilman evankeliumin saarnaa ehtoollinen voitaisiin ymmärtää vain yhtenä uskonnollisena riittinä maailmassa. Mutta evankeliumi ja ehtoollinen ovat jotakin enemmän. Molemmat sisältävät saman lahjan, syntien anteeksiantamuksen. Ne eivät ole ainoastaan viesti ja seremonia, jotka kertovat anteeksiantamuksesta. Niissä ON itse anteeksiantamus! Siksi sunnuntai ja silloin vietettävä messu on meille viikon kohokohta.

Kristittyjen yhteyttä…

Me haluamme olla sitä, mitä uskovat ovat aina olleet apostolien ajoista (Apt. 2:42) lähtien: raamattu-, rukous- ja ehtoolliskristittyjä. Ehtoollisella Kristus liittää meidät itseensä, toinen toisiimme sekä pyhään, yhteiseen kristilliseen uskoon ja kirkkoon aina ja kaikkialla. Ehtoollisyhteys on ilmaus syvimmästä mahdollisesta yhteenkuuluvuudesta ja yksimielisyydestä. Tahdommekin piirtää esiin seurakunnassamme Jumalan lasten perheyhteyttä.

…vauvasta vaariin

Haluamme elää seurakuntana, jossa jokaisella jäsenellä on oma paikkansa, ja jossa kristittyjen yhteys voi ulottua messun jälkeen arkielämään asti. Lähtölaukaus tähän on messun jälkeen kirkkokahveilla. Kerran kuussa jatkamme kahvien jälkeen paimenen ohjaamalla yhteisellä keskusteluhetkellä, jossa seurakuntalaiset saavat keskustella saarnan herättämistä ajatuksista ja kaikesta mahdollisesta kristityn elämään liittyvistä asioista.

Seurakunnan ikäjakaumaa voisi luonnehtia laajaksi ja nuorekkaaksi: kävijöitä on vauvasta vaariin. Lapsille pyritään järjestämään joka messun yhteydessä pyhäkoulu.

Seurakunnan toimintaa

Seurakunnan toimintaa kehitetään seurakunnan tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaisesti.

Lisäksi järjestetään alueellisia yhteisöpäiviä, joihin kokoontuu kaikenikäisiä ihmisiä lähiseudun seurakunnista viettämään aikaa yhdessä Sanan ja yhdessäolon merkeissä tutustuen samalla toisiinsa. Noissa päivissä on huomioitu myös erityisesti niin opetuksellisesti kuin viihtymisen näkökulmasta seurakuntien lapset ja nuoret.

Nuorille aikuisille, nuorille, rippikoululaisille sekä lapsille järjestetään vuosittain eri puolilla Suomea erilaisia valtakunnallisia leirejä, joissa on hieno mahdollisuus tutustua toisiin samanikäisiin kristittyihin. Tule rohkeasti mukaan! (Katso lisää: https://www.lhpk.fi/nuoret/)

Paimenen virkaa lukuun ottamatta kaikki muut seurakunnan tehtävät kahvittamisesta kanttorin, suntion ja pyhäkoulunopettajan tehtäviin hoidetaan vapaaehtoisvoimin.

Paimen Sinua varten

Paimen on Jumalan lahja seurakuntalaisille, annettu avuksi uskonelämän eri vaiheisiin ja haasteisiin.  Käytä arkailematta tätä Sinulle tarkoitettua lahjaa! Jos Sinulla on asiaa hengellisestä elämästä tai seurakunnasta, ota yhteyttä rohkeasti seurakunnan pastoriin Pekka Hyppöseen.

Messun jälkeen tarjottavilla kirkkokahveilla on mahdollisuus tutustua ja keskustella paimenen kanssa kasvokkain. Sinulla on myös mahdollisuus halutessasi ripittäytyä pastorille. Hänet voi myös tavoittaa puhelimitse tai sähköpostilla.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Tule mukaan virvoittumaan anteeksiantamuksen ja pelastuksen lähteellä ja myös osallistumaan seurakuntamme toimintaan ja rakentamiseen!

huhtikuu 2017
Su 30.04.2017
klo: 17:00 Messu
Harri Huovinen
  Jyväskylä, Ilmarisenkatu 18
toukokuu 2017
Su 07.05.2017
klo: 17:00 Messu
Pekka Puustinen
  Jyväskylä, Ilmarisenkatu 18

Tästä voit lukea viimeisimmän seurakuntakirjeen:

Jesaja_seurakuntakirje_1_2017_paastonaika_final

Seurakunnan kannatus

Seurakunnan talous rakentuu kokonaisuudessaan vapaaehtoisen kannatuksen varaan. Kannatus muodostuu kolehdeista ja kannatustilisiirroista.

Jos haluat tukea seurakuntamme työtä, voit tehdä sen oheisilla tiedoilla.

Tilisiirron tiedot

Saaja: Suomen Luther-säätiö

Tili: FI59 1023 3000 2354 52

Viite: 9001

Tilisiirtolomake: PDF

Virtuaaliviivakoodi: 459102330002354520000000000000000000000000009001000000

Lisätietoa taloudenpidosta ja rahankeräyslupatiedot löydät Lähetyshiippakunnan sivuilta kohdasta Kannatus.