Biskop Pohjola hedersdoktor i Förenta staterna

Nyheter
10.5.2022

Kapellet vid Concordia Theological Seminary har ritats av arkitekten Eero Saarinen. (Bild: ctsfw.edu)

Concordia Theological Seminary (Fort Wayne) som tillhör Missionsstiftets systerkyrka The Lutheran Church Missouri Synod har beslutat att tilldela biskop Juhana Pohjola en hedersdoktorsgrad (Doctor of Divinity, honoris causa).

Enligt seminariets president, doktor Lawrence Rast, ges denna hedersbetygelse åt biskop Pohjola som erkännande för dennes ledarskap i Evangelisk-lutherska missionsstiftet i Finland.

– Biskop Pohjola har troget och modigt försvarat bibliska sanningar och religionsfriheten också under förtryck. Vi är tacksamma för hans tjänst i Guds rikes arbete och vi uppskattar vår vänskap i Kristus Jesus, säger president Rast.

Biskop Pohjola tar emot hedersbetygelsen som en glad överraskning.

– Jag ser det här som ett erkännande för allt det som vi tillsammans har byggt upp i Missionsstiftet och dess församlingar. Det är tilltalande att man runt om i världen ber för oss och följer med vårt arbete noggrant. Också mitt bland allt motstånd är det värdefullt att få en sådan här gemensam uppmuntran till att uthålligt fortsätta med Guds ords och Kristi evangeliums förkunnelse, kommenterar Pohjola.

Hedersdoktorsgraden ges åt Pohjola vid Concordia Theological Seminarys 175:e läsårsavslutning i Fort Wayne 20.5.2022. Biskop Pohjola har ombetts att hålla festtal vid tillfället.

Man kan följa med direktsändningen på fredag 20.5 kl. 23 på Concordia Theological Seminarys nätsida:

ctsfw.edu/DailyChapel

eller seminariets Facebooksida:

facebook.com/ctsfw

Sami Niemi

Stiftssekreterare