Miika Nieminen

Pastori, aluerovasti

Pori , Kankaanpää

Näytä yhteystiedot

Miika Nieminen

Jeesus tuntee minut kasteeni perusteella nimellä Miika Ville Juhani Nieminen. Ja etunimellä Miika, ovat ihmisetkin oppineet tuntemaan. Päivänvalon näin Helsingin naistenklinikalla helmikussa 1975, seitsemän kuukautta ennen kuin vaimoni Mari, Porissa.

Lapsuusmaisemani löytyy Nakkilan Järvikylästä. Siellä kasvoin ja sieltä löytyvät myös kristillisen kasvuni juuret. Vanhempien pyhäkoulu ja Nakkilan seurakunnan nuorisotyö ovat ne ”petäjävapriikit”, joissa kasvoin elämäni kahden tukipilarin, Jeesuksen rakkauden ja Raamatun totuuden, varaan. Niistä olen tähän asti ammentanut ja niihin saan päivittäin palata.

Teologiset opintoni suoritin muodollisilta osin Helsingin yliopistossa 1996–2001. Käytännölliset opinnot jatkuvat yhä. Kaksi areenaa mainitsen erikseen, perheeni ja Kankaanpään seurakunnan. Molemmille olen paljon velkaa.

Perheeseeni kuuluvat Marin lisäksi lapset; Joonatan, Saara, Ruut, Sakari ja Martta. Heidän kanssaan opiskelen päivittäin sitä, miten pastorin kutsumus edellyttää aviomiehen ja isän kutsumuksen hoitamista. Heidän avustuksellaan kohtaan myös päivittäin vanhan kristinopin totuuden pyhityksestä. Se on syvenevää synnin ja armon tuntemista. Lähimmät näkevät lähimpää, ja siksi opettavat itsetuntemustakin kaunistelemattomimmin. Eikä käteen jää muuta mahdollisuutta kuin paeta armon eli Kristuksen turviin.

Kankaanpään seurakunnassa sain yhdentoista vuoden johdannon papin arkeen. Sain tehdä evankeliumin työtä, paino sanoilla evankeliumi ja työ. Vaikka ne eivät julistakaan samaa, opin että molempia tarvitaan. On opittava elämään evankeliumista, mutta nähtävä myös vaivaa. Ja nähtävä sitä suunnitelmallisesti ja sitkeästi. Kankaanpää oli siinä hyvä akatemia.

Nyt saan astua uuteen tehtävään Sakkeus-seurakunnan pastorina. Uusi tehtävä ja uudet ihmiset innostavat. Haluan hoitaa Jumalan suoman palvelutehtävän niin hyvin kuin saatan, mutta kuten sanomme: Jumalan armon avulla. Muuta tietä ei ole. Pappisvihkimysjuhlassani Turun piispantalossa viitattiin Johannes Kastajan arvioon Jeesuksesta: ”Hänen tulee kasvaa, minun tulee vähetä.” Yksitoista vuotta Kankaanpäässä ei riittänyt tämän läksyn oppimiseen. Jäin luokalleni, mutta en toivottomaksi, koska Opettajani on niin hyvä. Opinnot jatkuvat nyt Sakkeuksen kodissa.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Artikkelit

Saarnat ja opetukset