Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

Mistä seurakuntamme nimi kertoo?

Seurakuntamme nimi kuuluu koko komeudessaan Pyhän Kolminaisuuden luterilainen seurakunta. Miksi niin vaikea nimi ja mitä se mahtaa tarkoittaa?

Pyhän…

Jumalan on olemukseltaan pyhä. Tuo pyhyys herättää ihmisessä kunnioitusta ja pelkoa niin, että Mooses pyytää saada suojautua kallionkoloon Herran kulkiessa hänen ohitseen 2Moos 33, Jesaja luulee kuolevansa Jes 6 ja Pietarikin pyytää Jeesusta menemään kauemmaksi Luuk 5. Hänen hyvyytensä ja oikeudenmukaisuutensa voima on ääretön niin, että syntinen ihminen tuhoutuu kohdatessaan hänet. Niin todella käy, jos lähestymme häntä ilman uhria. Siksi koko Vanha liitto petaa meille sitä kertakaikkista uhria, jonka Jeesus antaa ihmiskunnan puolesta Hepr 7.

Kolminaisuuden…

Uskomme ja tunnustamme Jumalan ilmoittaneen itsensä yhtenä Jumalana kolmessa persoonassa. Tämä ilmenee läpi Raamatun jo sen ensimmäisestä jakeesta alkaen, mutta erityisen selvästi Jeesus opettaa tätä Johanneksen evankeliumissa. Jeesus Nasaretilainen on tuon Kolminaisuuden toinen persoona, joka on todellisesti Jumala ja todellisesti omaksunut ihmisyyden. Kirkko on aina uskonut tämän totuuden ja torjunut muunlaisen opetuksen. ”Joka kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään, mutta joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä” 1Joh 2:3.

Luterilainen…

Pitäydymme siihen opetukseen, jonka koko Pyhä Raamattu ilmoittaa. Tämä oppi on tiivistetty ja julkilausuttu kolmessa vanhan kirkon tunnustuksessa (Apostolinen, Nikaian ja Athanasioksen tunnustus) sekä perusteellisemmin Luterilaisen kirkon Tunnustuskirjoissa. Emme tulkitse näitä tekstejä vertauskuvallisesti, vaan siten, että ne ovat kokonaisuudessaan edelleen voimassa.

Seurakunta

Seurakunta on se joukko ihmisiä, joka kokoontuu kuulemaan apostolien opetusta ja murtamaan yhdessä leipää. Maailmanlaajasti Kirkkoon kuuluvat ne ihmiset, jotka uskovat Jeesukseen ja tarvitsevat häntä pelastajakseen.