Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

Millaista messussamme on?

Millaista jumalanpalveluksessamme on?

Kun astut sisään, pastori toivottaa sinut tervetulleeksi jo ovella. Jumalanpalvelukseemme on aivan jokainen tervetullut tutustumaan, riippumatta siitä mihin kirkkokuntaan hän kuuluu, tai kuuluko mihinkään kirkkoon, ja riippumatta siitä uskooko Jeesukseen vai ei. Aulan pöydältä saat virsikirjan ja vihkosen messun kulusta. Laulamme virsikirjan lisäksi usein myös Luterilaisia virsiä -kirjasta. Messussamme lauletaan paljon sekä virsiä, rukouksia että ylistystä.

Jumalanpalveluksemme etenee noudattaen tuttua luterilaista liturgiaa. Messun peruspilarit ovat sana-osio ja ehtoollis-osio. Raamatun lukukappaleet kuuntelemme seisten kunnioituksesta Jumalan sanaa kohtaan. Saarna kestää n. 20 minuuttia. Sitä ennen päivän virren aikana pyhäkoululaiset lähtevät kynttiläkulkueessa pyhäkouluun saarnan ajaksi.

Kolehti on täysin vapaaehtoinen ja se kerätään aina oman seurakuntamme työn mahdollistamiseksi, sillä taloudellisesti olemme omavaraisia, emmekä saa rahoitusta ulkopuolelta.
Yhteisen esirukouksen jälkeen alkaa ehtoollisosio. Ehtoollispöytämme on avoin kaikille kastetuille uskoville, jotka katuvat syntejään ja haluavat elämässään ja uskossaan seurata Raamattua ja luterilaista tunnustusta. Ehtoolliskoulumme käyneille lapsille jaetaan ehtoollinen, muut lapset voi tuoda alttarille siunattaviksi. Pastoria voi rohkeasti vetää hihasta ennen messun alkua, jos ehtoolliskäytännöstämme on kysyttävää. Ehtoollisella käytämme alkuseurakunnalliseen tapaan yhteismaljaa, ja jokaiselle pöytäkunnalliselle lausutaan erikseen päästösanat. Armopöydässä meillä ei ole kiire, vaan haluamme rauhassa ottaa vastaan Kristuksen ruumiin ja veren syntien anteeksiantamiseksi.
Messun jälkeen vietämme kirkkokahvit.

Emme ole täydellisten pyhien seurakunta, vaan syntisten lauma, joka sunnuntai toisensa perään haluaa kokoontua anteeksiantamuksen ja uudistuksen lähteelle Kristuksen lahjojen ääreen. Rukouksemme on, että sinäkin voisit löytää turvallisen ja hengellisesti hoitavan kodin seurakunnastamme. Tervetuloa tutustumaan!