Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

Timoteuksen seurakunta: Pastorit

Janne Koskela (virkavapaalla vuoden 2020 elokuuhun saakka)

Synnyin Raahessa v. 1977. Olen teologian maisteri Helsingin yliopistosta 2004, pääaineena oli dogmatiikka. Sain pappisvihkimyksen Timoteuksen jumalanpalvelusyhteisön työhön Ruotsin Lähetyshiippakunnassa (Missionsprovins) 07.01.2006. Perheeseeni kuuluvat vaimo Titta sekä lapset Miika (s. 01), Kaapo (s. 03) ja Taavi (s. 08).Harrastan:

  • musiikkia, satunnaista trubadurismia (laulan, soitan kitaraa ja huuliharppua) Kuuntele tästä lauluni Aamu ja Jaakob
  • akustisia kitaroita sekä soitinrakennusta
  • kuntoliikuntaa salilla ja lenkkipolulla
  • ruuanlaittoa kotitarpeiksi
  • Luonnossa liikkumista, valokuvausta ja kalastusta (mieluiten perhosellaista, mutta mikä tahansa laillinen keino lopulta kelpaa, jos kalaa tulee)

Tässä laulujani Youtube-soittolistalla:

Yhteystiedot:

email: [email protected]

Puhelin: 0503667747

Pyhäkön lampun (1/2006) esittely Jannesta parempaa tutustumista varten.

Jeesuksella Kristuksella, meidän Herrallamme ja kuninkaallamme ”oli Jumalan muoto, mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan olla Jumalan vertainen vaan luopui omastaan. Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa, hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan asti.” (Filippiläiskirje 2:6–8)

Tätä Kristuksen mieltä rukoilen myös itselleni omaan viranhoitooni sekä kaikkeen seurakunnan elämään. Olkoon Timoteus-yhteisö sinullekin paikka, jossa Jeesuksen kärsimisellään ja kuolemallaan kalliisti hankkima Jumalan armo ja rauha ulottuvat alas asti, jokaiselle itsessään mahdottomalle, myös syntisistä suurimmille!

kuva (c) Kari Puustinen

 

Mika Tervakangas

Olen kotoisin Kankaanpäästä, syntynyt ja kastettu vuonna 1992. Viidentoista vuoden kuluttua tuosta – rippileirillä kasteen armon merkitys avautui Sanan kuulossa. Siitä asti olen saanut tunnustaa Kristusta Herranani.

Tuon jälkeen on Herra johdattanut minua eri tavoin, erilaisissa paikoissa ympäri Suomea ja Ruotsia myöten. Ihanan vaimoni Hennan kanssa avioiduin syyskuussa 2014. Viimeiset vuodet (13-18) on tukikohtani ollut Joensuussa, jossa olen opiskellut teologiaa. Jos Herra suo, valmistun teologian maisteriksi lähitulevaisuudessa.

Joensuussa tutustuin ensi kerran Lähetyshiippakunnan toimintaan ja pian Pyhän Nehemian luterilainen seurakunta olikin oma kotini – omista ennakkoluuloistani huolimatta. Suuren vaikutuksen LHPK:n seurakunnissa teki se, että Kristusta julistetaan syntisille ja syntiset saavat lähestyä Kristusta. Tällaista se on, kun Sana ja sakramentit ovat keskiössä.

Omiin harrastuksiini teologian lisäksi sisältyy kokkailua, kuntoliikuntaa ja penkkiurheilua. Pitkästä aikaa olen aloitellut myös hiihtämistä, sillä pidin siitä lapsena kovasti. Myös joukkueurheilu kiinnostaa ja on sopivan tasoisessa porukassa myös äärettömän hauskaa.

Pastoriksi minut vihittiin 6.12.2018. Vuoden 2020 heinäkuuhun saakka toimin Oulussa, Timoteuksen luterilaisen seurakunnan paimenena – Janne-pastorin ollessa virkavapaalla. Kiitän Jumalaa kaikesta johdatuksesta ja rukoilen johdatusta myös seurakunnalleni – kuin myös kaikille oululaisille ja lähiseudulla asuville. Varsinkin messussa pyhisin olemme suurimpien ihmeiden ja rikkauksien äärellä.

Tervetuloa siis jumalanpalvelukseen ja muuhun toimintaan. Voit myös reippaasti olla yhteydessä minuun.

Yhteystiedot:

email: mika.tervakangas (ät) lhpk.fi

puhelin: 0405512485