Nuoret aikuiset
To 31.12.2020 -
Nuorten aikuisten uudenvuoden leiri
klo: 15:00
Muhoksen seurakunnan leirikeskus

Lisätietoja: https://forms.gle/9zCUfs1THFvjZNw98

Nuorten aikuisten uudenvuoden leiri järjestetään tänä vuonna Muhoksella 31.12.2020-3.1.2021. Meillä on tarkoitus pysähtyä Jumalan sanan äärelle, pitää hauskaa ja jakaa elämää. Leiri on suomenkielinen ja päättyy sunnuntaiaamuna pidettävään messuun.

Pyydämme tulijoita organisoimaan yhteiskyytejä ystävien ja tuttavien kanssa. Jos et pääse jonkun kyydissä perille asti, niin me voimme hakea sinut Muhoksen juna-asemalta tarvittaessa. Ilmoitathan mahdollista kyydin tarpeesta meille.

Ilmoittaudu mukaan leirille tästä linkistä: https://forms.gle/9zCUfs1THFvjZNw98

Paikka: Muhoksen seurakunnan leirikeskus.

Hinta: 80 Euroa/henkilö

Lisää infoa tulee sitten leirikirjeen mukana noin 1,5 viikkoa ennen leiriä. Lisätietoja saa Sebastian Grünbaumilta, [email protected], puh. 041 507 8334.

Leirin ohjelman parissa tehdään ahkerasti töitä ja se julkaistaan tällä sivulla niin nopeasti kuin mahdollista. 

 

Pidämme leirillä hetkipalveluksia. Katso ohjelman alla oleva selitys, mikäli tahdot tietää enemmän hetkipalveluksista tai tämä ei ole sinulle tuttu käsite.

Hetkipalvelukset/Hetkirukoukset

Tapa rukoilla tiettyinä vuorokaudenaikoina juontaa juurensa jo Vanhan testamentin aikaisesta temppelipalveluksesta, joka määräsi tietyt uhrit ja rukoukset tiettyihin päivän hetkiin. Antamallaan kertakaikkisella uhrilla Kristus toteutti sen, mitä temppelipalvelus oli ennakoinut. Rukous ei kuitenkaan lakannut, ja tapa pitäytyä säännöllisen rukoukseen päivän eri vaiheissa säilyi kristillisessä kirkossa (esim. Ap.t. 3:1 ja 10:9) Taustalla oli pyrkimys noudattaa apostolin kehotusta: ”rukoilkaa lakkaamatta.” (1 Tess. 5:17) Aamulla, päivällä, illalla ja joskus jopa yöllä lausutut rukoukset perustuivat Jeesuksen opetukseen jatkuvan valvomisen välttämättömyydestä, sillä Herran paluu voi koittaa koska tahansa. (Mark. 13:35-37).

Virsien, rukousten ja raamatunluvun lisäksi liturgisten rukoushetken tärkeänä osana on psalmien – Jeesuksen virsikirjan – lukeminen tai laulaminen. Psalmien lisäksi aamun, illan ja alkuyön rukoushetkiin sisältyy jokin Luukkaan evankeliumin alkulukujen raamatullisista ylistyslauluista (Luuk. 1:68-79 aamulla, 1:46-55 iltarukouksessa ja 2:29-32 päivän päättyessä).

Laudes Rukoillaan aamulla, joko auringon noustessa tai ennen päivän töihin ryhtymistä. Nimi juontuu kiitosta ja ylistystä merkitsevästä sanasta, ja rukoushetken sävynä on kiitollisuus Jumalalle suojeluksesta yön aikana sekä ylistys Kristuksen ylösnousemuksesta.

Ad sextam (Kuudennella tunnilla) on keskipäivän rukoushetki. Se on sisällöltään muita rukoushetkiä karsitumpi, kuin lyhyt rukoushuokaus kiireisen arjen keskellä.

Vesper juontuu kreikan kielen iltaa merkitsevästä sanasta (hespera), ja se rukoillaan iltapäivän vaihtuessa iltaan. Vesperin viestinä on kiitollisuus päivän töissä koetusta varjeluksesta ja hiljentyminen illan askareisiin.

Kompletorio (päätös) on päivän viimeinen rukous, ja se rukoillaan lähellä nukkumaanmenoa. Sen sävynä on varjeluksen pyytäminen yön varalle sekä hengellinen valvominen pimeydenkin keskellä. Kompletorio muistuttaa tulevasta tilinteon päivästä, ja siihen sisältyy siksi myös päivän päättävä synnintunnustus.

                                                                                                                               (Luterilaisia virsiä s. 473-473)

 

Tässä vielä linkki, mikäli tahdot kuulla Laudeksen rukoiltuna kotona:

https://www.youtube.com/watch?v=J9mf1BVC8OY


Sulje ikkuna