PERUTTU
Nuoret aikuiset
Pe 27.03.2020 - Nuoret aikuiset
PERUTTU - Lähetyshiippakunnan nuorten aikuisten paastoajan leiri Muhoksella
klo: 14:00
Muhos

Lisätietoja: https://docs.google.com/forms/d/1OqpNuW46IzY12INCVPC_SbytxR39OEetVjbMmrRC8C4/edit?ts=5e16fc1c

HUOM.!

Lähetyshiippakunnan nuorten aikuisten paastonajan leiri Muhoksella 27-29.3.2020 on peruttu COVID-19 -epidemiatilanteen vuoksi.

Uusi leirin ajankohta on 16.–18.10.2020.

Lisäinfoa seuraa ensi tilassa; alla vanhat leirin tiedot:

 

Lähetyshiippakunnan nuorten aikuisten paastonajan leiri järjestetään tänä vuonna Muhoksella 27-29.3. Meillä on tarkoitus pysähtyä Jumalan sanan äärelle, pitää hauskaa ja jakaa elämää. Opettajana toimii pastori Samuli Siikavirta joka opettaa meille kasteesta ja uudesta elämästä Roomalaiskirjeen pohjalta. Leiri on suomenkielinen ja päättyy sunnuntain aamuna pidettävään messuun Oulussa Timoteuksen seurakunnassa.

Pyydämme tulijoita organisoimaan yhteiskyytejä ystävien ja tuttavien kanssa. Mikäli sinulla on autossa tilaa tai sinulta puuttuu kyyti perille asti, ilmoitathan siitä Mari Mattilalle ([email protected]) viimeistään viikko ennen leirin alkua. Lämpimästi tervetuloa mukaan leirille.

Ilmoittaudu mukaan leirille tästä linkistä: https://docs.google.com/forms/d/1OqpNuW46IzY12INCVPC_SbytxR39OEetVjbMmrRC8C4/edit?ts=5e16fc1c

Käytännön infoa: Paikka, Muhoksen seurakunnan leirikeskus

Hinta: 60 Euroa/henkilö

Lisää infoa tulee sitten leirikirjeen mukana noin 1,5 viikkoa ennen leiriä.

PS. Pidämme leirillä hetkipalveluksia. Katso ohjelman alla oleva selitys, mikäli tahdot tietää enemmän hetkipalveluksista tai tämä ei ole sinulle tuttu käsite.

 

Ohjelma (huom. sisältö saattaa vielä muuttua ennen leiriä):

PERJANTAI

14:00 Kahvi ja valmistelua ennen leiriä

18:00 Päivällinen

19:00 Tutustumista ja yhdessä-oloa

20:30 Saunat ja iltapalaa

21:30 Kompletorio

22:00 Saunominen jatkuu

LAUANTAI

7:45 Aamupala

8:30 Laudes

9:00 Opetus: Kaste ja uusi elämä

10:00 Lumisota/ulkoleikit yms.…

11:30 Lounas

12:30 Vapaa-aika

14:00 Kahvit

14:30 Opetus: Vanha ja uusi Adam

16:00 Vapaa aika

17:00 Päivällinen

18:00 Keskustelua ajankohtaisesta aiheesta…

19:00 Saunat, grillausta ja nyyttärit (kaikki osallistuvat tuovat mukanaan jotain makea/suolaista)

21:30 Kompletorio

SUNNUNTAI

07:30 Aamupala

8:30 Lähtö messuun Ouluun

 

Hetkipalvelukset/Hetkirukoukset

Tapa rukoilla tiettyinä vuorokaudenaikoina juontaa juurensa jo Vanhan testamentin aikaisesta temppelipalveluksesta, joka määräsi tietyt uhrit ja rukoukset tiettyihin päivän hetkiin. Antamallaan kertakaikkisella uhrilla Kristus toteutti sen, mitä temppelipalvelus oli ennakoinut. Rukous ei kuitenkaan lakannut, ja tapa pitäytyä säännöllisen rukoukseen päivän eri vaiheissa säilyi kristillisessä kirkossa (esim. Ap.t. 3:1 ja 10:9) Taustalla oli pyrkimys noudattaa apostolin kehotusta: ”rukoilkaa lakkaamatta.” (1 Tess. 5:17) Aamulla, päivällä, illalla ja joskus jopa yöllä lausutut rukoukset perustuivat Jeesuksen opetukseen jatkuvan valvomisen välttämättömyydestä, sillä Herran paluu voi koittaa koska tahansa. (Mark. 13:35-37).

Virsien, rukousten ja raamatunluvun lisäksi liturgisten rukoushetken tärkeänä osana on psalmien – Jeesuksen virsikirjan – lukeminen tai laulaminen. Psalmien lisäksi aamun, illan ja alkuyön rukoushetkiin sisältyy jokin Luukkaan evankeliumin alkulukujen raamatullisista ylistyslauluista (Luuk. 1:68-79 aamulla, 1:46-55 iltarukouksessa ja 2:29-32 päivän päättyessä).

Laudes Rukoillaan aamulla, joko auringon noustessa tai ennen päivän töihin ryhtymistä. Nimi juontuu kiitosta ja ylistystä merkitsevästä sanasta, ja rukoushetken sävynä on kiitollisuus Jumalalle suojeluksesta yön aikana sekä ylistys Kristuksen ylösnousemuksesta.

Ad sextam (Kuudennella tunnilla) on keskipäivän rukoushetki. Se on sisällöltään muita rukoushetkiä karsitumpi, kuin lyhyt rukoushuokaus kiireisen arjen keskellä.

Vesper juontuu kreikan kielen iltaa merkitsevästä sanasta (hespera), ja se rukoillaan iltapäivän vaihtuessa iltaan. Vesperin viestinä on kiitollisuus päivän töissä koetusta varjeluksesta ja hiljentyminen illan askareisiin.

Kompletorio (päätös) on päivän viimeinen rukous, ja se rukoillaan lähellä nukkumaanmenoa. Sen sävynä on varjeluksen pyytäminen yön varalle sekä hengellinen valvominen pimeydenkin keskellä. Kompletorio muistuttaa tulevasta tilinteon päivästä, ja siihen sisältyy siksi myös päivän päättävä synnintunnustus.

                                                                                                                                           (Luterilaisia virsiä s. 473-473)

Tässä vielä linkki, mikäli tahdot kuulla Laudeksen rukoiltuna kotona:

https://www.youtube.com/watch?v=J9mf1BVC8OY


Sulje ikkuna