Messu
Su 07.06.2020 - Meri-Lappi Vapahtaja
Messu (Huom! poikkeustilanteen ohjeistus)
klo: 16:00
Keminmaa Vajokkaantie 6, Lautiosaari, Keminmaa
Saarnaa: Antti Leinonen
Liturgina: Antti Leinonen
TIEDOTUS MESSUJEN ALOITUKSESTA SU 7.6.
On hienoa, että saamme kesäkuuhun käytäessä kokoontua jälleen seurakunnan yhteiseen messuun! Tässä viestissä on kerrottu tärkeitä jumalanpalvelukseen liittyviä seikkoja, joita moni varmasti pohtii. Meri-Lapin alueella, kuten olemme uutisista lukeneet, tautitilanne on rauhallinen. Edellinen ilmi tullut tartunta yli viikko sitten. Aluehallintoviraston ohjeistus on joka tapauksessa annettu eri toimijoille, ettei tautitilanne pahenisi. Näitä ohjeita noudatamme. Tämä voi aluksi tuntua jännittävältä, mutta tottunemme parissa viikossa.
 
Jumalanpalvelustila
Meri-Lapin luterilainen kappeli järjestetän 7.6. messua varten niin, että pystymme säilyttämään turvavälit. Tuoleja otetaan pois ja kirkkosalia pidennetään kahvitilaan.
 
Ehtoollisen vietto
Ehtoollisen nauttimisessa on käytössä kaksi vaihtoehtoista vastaanottamisen tapaa. Ensimmäisille pöydällisille jaetaan ehtoollinen intinktiolla (pastori kastaa Herramme ruumiin ja ojentaa vastaanottajalle peukalon ja etusormen väliin). Lopuille jaetaan normaalisti Herran ruumis ja veri yhteismaljasta. Pastori voi myös toimittaa ehtoollisen kotona tai vaikkapa kodin pihamaalla (maskilla ja käsineillä varustautuneena), jos messuun tuleminen tai ehtoollisen vastaanottaminen messussa ei ole mahdollista. Sama Herra, joka haluaa suojella elämäämme, kutsuu meitä myös nauttimaan ruumiinsa ja verensä, syntien anteeksiantamiseksi, elämäksi ja autuudeksi.
Muita ehtoollisen viettämiseen liittyviä seikkoja: a) Pastori käytää maljaa pyyhittäessä desinfektioainetta. b) Pastori käyttää ehtoollista jaettaessa maskia ja hanskoja. c) Ehtoollispöydässä säilytetään turvavälit. d) Ehtoollispöytään tullaan ja siitä poistutaan siten, että turvavälit siinäkin pysyvät e) Pöytäkunnan vaihdon yhteydessä suntio pyyhkii puhdistusaineella alttarikaiteen. Jos sinulla on kysyttävää ehtoollisen viettoon liittyen tai haluat asiasta keskustella, ole rohkeasti yhteydessä pastoriin.
 
Muita jumalanpalvelukseen liittyviä seikkoja
Oireisena ei pidä tulla messuun. On muistettava rajanylittäjiä (esim. Haaparanta) koskeva karanteeni, jolloin ei tule liikkua ihmisten keskuudessa. Turvavälit säilytetään myös esimerkiksi ovilla ja naulakoilla. Halutessaan voi ottaa omat virsikirjat tai käyttää kännykän nettikirjoja. Kuitenkin myös paikalla on kirjoja ja messuohjelmia käytössä. Kirkkokahveja ei ole. Kolehti kerätään messun lopussa koriin / lippaaseen. Lahjansa voi antaa myös sähköisesti. Tilaan tultaessa pestään ja desinfioidaan kädet. Emme kättele. Yskimme ja aivastamme hihaan. Esirukousaiheita ei kerätä lippaaseen, vaan ne pyydetään lähettämään pastorille etukäteen s-postilla tai viestillä. Kasvomaskeista emme anna suositusta, mutta niin maskia kuin käsineitä voi tietysti halutessaan käyttää.

Sulje ikkuna