Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

Samuelin luterilainen seurakunta: Toiminta

Messu

Samuelin seurakunta, LahtiSeurakuntamme toiminnan keskuksessa on luterilainen jumalanpalveluselämä, jossa Kristuksen kirkon tuntomerkit – puhdas evankeliumin julistus ja sakramenttien hoitaminen Kristuksen asetuksen mukaisesti – saavat kukoistaa ja synnyttää uutta elämää. Messussa voimme yhdessä saada evankeliumin hoitoa sanan saarnassa ja ehtoollisen sakramentissa sekä kokea Jumalan lasten perheyhteyttä.

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu pidetään joka sunnuntai saarnan aikana. Se on suunnattu pääasiassa pienemmille lapsille, kuitenkin lähinnä sellaisille, jotka voivat hyvin olla pienen hetken ilman vanhempiaan. Myös aivan pienet lapset ovat tervetulleita pyhäkouluun yhdessä jonkun heitä hoivaavan henkilön (vanhemmat, sisko, veli tms.) kanssa.

Raamattupiiri

Raamattupiirissä käsittelemme tällä hetkellä Roomalaiskirjettä. Tekstiin paneudutaan lyhyt katkelma kerrallaan siten, että pienen alustuksen jälkeen sitä tutkitaan kysymysten ja keskustelun avulla. Raamattupiiri kokoontuu kerran kuussa seurakuntalaisten kodeissa.

Rukouspiiri

Rukouspiirin alussa pidetään yhteinen rippipalvelus, minkä jälkeen jaetaan seurakunnan yhteisiä ja henkilökohtaisiakin rukousaiheita, sekä tuodaan ne yhdessä Herran eteen. Rukouspiiri kokoontuu seurakuntalaisten kodeissa joka torstai-ilta, lukuunottamatta raamattupiirille varattua iltaa.

Concordia-piiri

Concordia-piirien taustalla on Concordia Ry (www.concordia.fi), yhdistys, jonka tarkoituksena on vahvistaa luterilaisen opin tuntemusta ja luterilaiseen uskoon sitoutuvaa kirkollista elämää Suomessa mm. julkaisu- ja opetustoiminnan kautta. Yksi opetustoiminnan muoto on Concordia-piirit opetus- ja keskustelutilaisuus. Piirit ovat tunnustusperusteisia, joka tarkoittaa sitä, että piirien alustajilta edellytetään luterilaiseen tunnustukseen sitoutumista. Itse piiriin, kuuntelijoiksi ja keskustelijoiksi, ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat syventää luterilaisen uskon tuntemustaan siitä kuunnellen ja keskustellen.

Tähän mennessä piirejä on järjestetty mm. Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella. Syksystä 2016 alkaen piirejä on järjestetty myös Lahden seudulla. Tällä hetkellä käsittelemme luterilaisen uskon keskeistä tunnustusdokumenttia, Augsburgin tunnustusta artikla kerrallaan.

Concordia-piiri kestää n. kaksi tuntia, ja sen rakenne on osapuilleen seuraavanlainen:
– aloituskahvit – lyhyt hartaus – alustus illan aiheeseen – keskustelua – lopetus

 

Aikataulu

lokakuu 2020
Su 04.10.2020
klo: 10:00 Messu
Aki Lahti
  Lahti, Uudenmaankatu 14
Su 11.10.2020
klo: 10:00 Messu
Hannu Kantoluoto
  Lahti, Uudenmaankatu 14
Su 18.10.2020
klo: 10:00 Messu
Aki Lahti
  Lahti, Uudenmaankatu 14
Su 25.10.2020
klo: 10:00 Messu
Aki Lahti
  Lahti, Uudenmaankatu 14
marraskuu 2020
Su 01.11.2020
klo: 10:00 Messu
Aki Lahti
  Lahti, Uudenmaankatu 14
Su 08.11.2020
klo: 10:00 Messu
Aki Lahti
  Lahti, Uudenmaankatu 14
Su 15.11.2020
klo: 10:00 Messu
Aki Lahti
  Lahti, Uudenmaankatu 14