Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

Jesajan luterilainen seurakunta: Pastori

Jesajan luterilaisen seurakunnan pastori Pekka Hyppönen

Nimeni on Pekka-Tapio Hyppönen (s. 1976). Olen Jesajan luterilaisen seurakunnan paimen eli kotoisammin pastori.

Pastorit pitävät huolta heille uskotusta seurakunnasta saarnaamalla Jumalan sanaa (Raamattu) sekä toimittamalla sakramentteja (kaste ja ehtoollinen). Työhöni kuuluu messujen toimittaminen, Raamatun opettaminen, ripin toimittaminen, sielunhoidolliset keskustelut ja esirukous.

Vartuin Keski-Suomessa, Viitasaarella. Puolet elämästäni olen viettänyt Kehä- I:n sisäpuolella. Olen työskennellyt aikaisemmin kirkon nuorisotyön ohjaajana sekä sosiaalialan tehtävissä. Koulutukseltani olen Kirkon nuorisotyönohjaaja-sosionomi – amk (Diak) ja Teol.kand. (Helsingin yliopisto). Olen naimisissa ja minulla on neljä lasta. Liikuntaa ja musiikkia harrastan vaihtelevalla menestyksellä. Jyväskylään tulimme Etelä-Karjalasta, jossa sain toimia neljän vuoden ajan Joonan  ja Joosuan luterilaisten seurakuntien pastorina Lappeenrannassa ja Imatralla.

Pekka-T. Hyppönen

p: (nolla-neljä-nolla) 7360862
sposti: etunimi.sukunimi(ät)lhpk.fi

”Jotta saisimme tämän uskon, on asetettu evankeliumin opettamisen ja sakramenttien jakamisen virka. Sanaa ja sakramentteja välineinä käyttäen lahjoitetaan Pyhä Henki, joka niissä, jotka kuulevat evankeliumin, vaikuttaa uskon missä ja milloin Jumala hyväksi näkee.” – Augsburgin tunnustus, V artikla.