Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

Miten käytän aikani ja elämäni?

Lähes yhdentoista kotiäitivuoden jälkeen olen ajatuksissani suuntautunut jo hieman työelämään. Olen mielessäni hahmotellut itselleni kolme keskenään erilaista polkua. Ykkösvaihtoehto johdattaa minut työkokemuksen ja täydennyskoulutuksen hankkimisen jälkeen mieluisaan työhön noin yhdeksän vuoden kuluttua. Siis yhdeksän vuoden päästä tekisin juuri sitä työtä, mitä nyt kuvittelen tahtovani tehdä. Sillä edellytyksellä tietysti, että pääsen koulutukseen ja saan hankittua juuri sopivan työkokemuksen sitä ennen.

Tuskallisen pitkä odotus on luvassa, jos heitän elämäni kiinnepisteen lähes vuosikymmenen päähän. Kun haaveilen tulevaisuudestani, unohdan yleensä muutaman seikan. Sen, että tulevaisuudessakin koen kipua ja vaivaa, ja sen, että juuri nyt elän sellaista elämää, josta nuorena unelmoin.

Pohtiessani auton ratissa oman elämäni suunnitelmia vastaani tuli rekka, jonka renkaan alta singahti kivi minun autoni ikkunaan tehden siihen pienen kolon. Kiveniskemä harmitti, mutta toisaalta olisi mutkaisella ja talviliukkaalla tiellä saattanut singahtaa kokonainen perävaunukin ikkunasta läpi. Tulevaisuudesta ei voi tietää – tämäkin päivä on jonkun viimeinen päivä.

Tulevaisuuden haaveilu ja suunnitelmien tekeminen on viisasta. Viisasta on myös ottaa jokainen päivä lahjana vastaan ja elää jokaista hetkeä ainutkertaisena ja itsessään arvokkaana. Itse en kyllä valitettavasti siihen pysty – hukkaan on mennyt yksi jos toinenkin elämäni hetkistä, ja kernaasti vaihtaisin muutamia vuosia kokonaan pois.

Omat suunnitelmat saattavat kariutua, ja toisaalta en aina itsekään tiedä, mitä polkua kannattaa lähteä seuraamaan. Varmasti tiedän kuitenkin sen, että kun sunnuntai toisensa jälkeen astelen messuun, olen oikealla tiellä. Tässä ajassa teen suunnitelmia muutamien vuosikymmenien ajalle, mutta vielä paljon merkityksellisempää on iäisyys sen jälkeen.

… ”mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois.” Luuk. 10:42

Maria Rautavuori
Hyvän Paimenen luterilainen seurakunta
Loimaa