Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

Lähetyskeskus Afrikkaan

Lutherans in africa

Lutherans in africa

Lähetyshiippakunta tukee Lutherans in Africa -järjestön työtä Afrikassa.

Lähetyskeskus Afrikkaan -esite (pdf)

Lutherans in Africa tekee työtä yli 20 Afrikan maassa. Se tukee paikallisia luterilaisia seurakuntia erityisesti luterilaisen kirjallisuuden avulla, jota käännetään paikallisille kielille. Monella luterilaisella kirkolla ei ole omalla kielellään olevaa peruskirjallisuutta.

Yleensä ensimmäiset käännettävät tekstit ovat liturgia, virsikirja ja katekismus.
Kirjojen lisäksi tarvitaan tietenkin opetusta. Ensin opetusta saa kirkon papisto ja muut työntekijät, jotta he voivat opettaa omia seurakuntalaisiaan.

Mayn perhe

Mayn perhe

Tällä hetkellä työtä tekee pastori James ja vaimonsa Tiina May, joilla on lapset Maggie, Tristan, Sarai, Sofia, Jonas ja Matthew. James May kiertää eri maissa perustaen paikallisia käännöstiimejä ja opettaen näitä käännöstyöhön. Opetukseen kuuluu olennaisena, miten näitä luterilaisia kirjoja tulisi hyödyntää ja mikä on niiden keskeinen opillinen sisältö.

Elokuusta 2018 alkaen Lähetyskeskuksen ja LIA:n henkilökuntaan liittyivät Tuomo ja Leena Simojoki perheineen

Lähetyshiippakunnan lisäksi työtä on Suomesta tukemassa Länsi-Suomen Rukoilevaisten Yhdistys. Kansainvälisiä yhteistyökumppaneita ovat Australian luterilaisen kirkon seurakunnat, Englannin luterilainen kirkko, yhdysvaltalaisen Missourin synodin seurakunnat, Lutherans in Africa -järjestön Yhdysvaltojen-osasto ja Lutheran Heritage Foundation.

Lähetyskeskus

Pitkien välimatkojen vuoksi lähetystyöntekijän vierailujen väli voi venyä hyvin pitkäksi. Työn tehostamiseksi on vuoden 2016 alussa aloitettu lähetyskeskuksen rakentaminen Kenian pääkaupunkiin, Nairobiin.

Lahetyskeskuksen aluesuunnitelma

Lahetyskeskuksen aluesuunnitelma. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana kuvana

Tavoitteena on tehdä tilat, jossa jo pappisvirkaan vihityt pastorit voivat saada lisäkoulutusta ja jossa he voivat syventyä luterilaiseen teologiaan. Samalla he voivat edistää käännöstyötä.

Lähetyskeskuksen kurssit kestävät vuodesta kahteen, minkä ajan myös pastoreiden perheet ovat paikalla. Lähetyskeskukseen rakennetaan siksi myös koulut lapsille.
Jotta paikan ylläpitokustannukset olisivat mahdollisimman pienet, tontille perustetaan omat viljelykset ja siellä kasvatetaan karjaa. Lähetyskeskukseen rakennetaan myös paikallisesti vesi- ja aurinkoenergiajärjestelmät.

Lähetyshiippakunta on vuorostaan sitoutunut lähettämään pastoreita pitämään yksittäisiä kursseja, samanlaisen sitoumuksen ovat antaneet myös yhdysvaltalaiset yhteistyökumppanit. Tukemalla Lähetyskeskusta olet mahdollistamassa Lähetyskeskuksen rakentamista ja tukemassa pastoreidemme opetusmatkoja Keniaan.

Lähetyskeskus Afrikkaan Facebook-sivut. Englanninkieliset Facebook-sivut

lahetyskeskus afrikkaan

Lähetyskeskuksen taloudellinen tukeminen

Lähetyskeskuksen kannatus

Lähetyshiippakunta tukee Lähetyskeskuksen, Lutheran school of theology, rakentamista ja toimintaa talousarvion mukaisesti. Rakentamista ja toimintaa tuetaan mahdollisuuksien mukaan taloudellisesti, mutta ennenkaikkea lähettämällä työntekijöitä opettamaan keskukseen.

Jos haluat tukea Lähetyskeskusta ja opetustyön mahdolistamista siellä, voit tehdä sen oheisilla tiedoilla.

Tilisiirron tiedot

Saaja: Suomen Luther-säätiö

Tili: FI59 1023 3000 2354 52

Viite: 7113

Virtuaaliviivakoodi: 459102330002354520000000000000000000000000007113000000

Tilisiirtolomake

Tilisiirtolomake: PDF

Lisätietoja taloudesta

Lisätietoa taloudenpidosta ja rahankeräyslupatiedot löydät Lähetyshiippakunnan sivuilta kohdasta Kannatus.