Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

K niin kuin keskeneräinen

Osallistuin juuri Lähetyshiippakunnan mainioille naistenpäiville. Päivien teema oli Keskeneräisenä täydellinen. Kotiin päästyäni oma keskeneräisyyteni olikin suorastaan kirkastunut minulle.

Valitsenpa vaikka kirjamen k. Olisi niin mukavaa ajatella, että olen kiva, kunnollinen, kypsä, kiltti ja kultainen. Rehellinen itsetutkiskelu paljastaa nahan alta kuitenkin myös aivan toisenlaisen todellisuuden. Kovuus, kärsimättömyys, kiivaus, kateus, kontrollinhalu ja kyltymättömyys elävät nekin minussa. Noin niin kuin muutamia mainitakseni.

Synti ja keskeneräisyys pysyvät meissä itsepintaisesti hautaan saakka. Tämäkin tosiasia on toki mahdollista yrittää kieltää, ja teeskennellä sokeaa oman sisimmän suhteen. Toisten vikoja voikin sitten tarkastella suurennuslasi kourassa.

Huomattavasti parempi vaihtoehto on olla rehellinen itselleen, läheisilleen ja varsinkin Jumalalle. Jumala tuntee meidät paremmin kuin me itse koskaan voimme itseämme tuntea.

Onneksi hän ei ole jättänyt meitä pulaan oman syntisyytemme kanssa. Jeesuksen ristinkuolema sovitti meidän keskeneräisyytemme. Jeesuksen vuoksi kelpaamme Jumalalle, olemme hänen silmissään täydellisiä.

Täydellisyytemme on täydellistä kuitenkin vasta taivaassa – täällä maailmassa liha vielä repii tilaa itselleen. Sitä enemmän, mitä vähemmän tunnustamme syntisyyden itsellemme ja Jumalalle.

Ei varmastikaan ole tarpeellista, eikä edes hyödyllistä, jäädä rypemään omassa keskeneräisyydessä tai sen surkuttelussa. Sen sijaan kannattaa altistua säännöllisesti Jumalan Sanalle ja ehtoolliselle. Armovälineiden kautta Jumala vaikuttaa meissä. Jumalan läsnäolo näivettää lihaa ja vahvistaa henkeä, ja siitä on iloa meille itsellemme, läheisistämme puhumattakaan!

Naistenpäivillä pohdimme oman keskeneräisyyden kohtaamista. Oman keskeneräisyyden kohtaaminen on turvallista Jumalan kanssa. Omien puutteiden ja vikojen pitkä lista ei lannista, vaan saa tarrautumaan yhä sitkeämmin Jumalaan.

Jumala on myös vahvistava teitä loppuun saakka, niin ettei teissä ole moitteen sijaa Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemisen päivänä. 1. Kor. 1:8

Maria Rautavuori
Hyvän Paimenen luterilainen seurakunta
Loimaa