Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

Hartaus 4. marraskuuta – kirjasta Sano vain sana, vuosi Jeesuksen seurassa

”Kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa.”
Kol. 1:16-17

Näissä sanoissa apostoli Paavali kaivelee – ei pelkästään maan – vaan koko luomakunnan perustuksia esiin. Hän löytää kaiken takaa Jeesuksen Kristuksen, jonka kautta ja jota varten kaikki on luotu ja jonka yhteydessä kaikki pysyy voimassa.

Tämä on lohduttava opetus Herran apostolilta. Jeesuksen kautta on kaikki luotu ja hänessä kaikki pysyy koossa. Sinäkään et siis ole Herraltasi salassa tai hänelle tuntematon.

Mutta uskaltaisitko Paavalin tavoin tutkia perustuksia ja katsoa, mitä löydät itsestäsi? Alussa, kun Jumala loi kaiken Jeesuksen kautta, hän sanoi, että kaikki oli hyvää. Kun katsot itseäsi peiliin, voitko sanoa enää samaa? Onko kaikki edelleen hyvää? Eipä taida olla. Niidenkin tekojen lisäksi, joita me saatamme pitää hyvinä, me joudumme myöntämään, että pahaakin meistä löytyy. Raamatun peilin edessä näemme vielä kirkkaammin, ettei meissä syntiinlankeemuksen jälkeen ole mitään, mitä synti ei olisi päässyt pilaamaan.

Mutta nyt Paavali opettaakin, että meidän ulkopuoleltamme löytyy jotakin, mitä synti ei ole päässyt turmelemaan – jotakin, joka on ollut jo alussa ja jonka kautta kaikki on luotu ja joka pysyy aina maailman loppuun asti ja sen jälkeenkin – kaiken elämän perustus, Jeesus Kristus.

Jeesuksessa se, mikä ei enää lankeemuksen jälkeen ollut hyvää, on taas täydellistä ja kaunista. Hän tuli tekemään tyhjäksi kaikki perkeleen teot ja lunastamaan meidät synnin orjuudesta. Ristillä hän voitti synnin, kuoleman ja perkeleen vallan ja kolmantena päivänä nousi kuolleista ylösnousseiden esikoisena. Tästä alkoi uusi luominen ja uuden luomakunnan aika. Kristukseen kastetut ovat jo syntyneet tuohon uuteen luomakuntaan, vaikka he vielä elävät vanhan luomakunnan katoavaisuudessa. Kun olemme näin liitetyt Jeesukseen, Jumala lukee hänen pyhyytensä ja puhtautensa meidän omaksemme ja toteaa uudesta luomakunnastaan, että kaikki on jälleen hyvää.

Hartaus on lainaus Lähetyshiippakunnan marraskuussa ilmestyvästä kirjasta: ”Sano vain sana – Vuosi Jeesuksen seurassa”.

Sano vain sana -hartauskirja sisältää lyhyen hartaustekstin vuoden jokaiselle päivälle. Tekstit seuraavat Raamatun kirjojen mukaista järjestystä, ja mukana on jakeita Raamatun jokaisesta kirjasta. Tekstit ohjaavat lukijaa perustamaan elämänsä jokaisen puolesta ristille käyneeseen Jeesukseen. Sanoma syntien anteeksiannosta Jeesuksessa Kristuksessa on Raamatun keskus. Etkö lähtisi matkalle kulkemaan vuotta Jeesuksen seurassa?

Kirja on tarkoitettu tukemaan kotien hartauselämää. Hartauksien kirjoittajat toimivat kaikki pastoreina Suomen evankelisluterilaisessa lähetyshiippakunnassa.

Kirjan ovat toimittaneet: Markus Nieminen, Miika Nieminen ja Juhana Pohjola

Tutustu kirjaan tarkemmin täällä