Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

Hartaus 2. joulukuuta – kirjasta Sano vain sana, vuosi Jeesuksen seurassa

<blockquote><strong>”Rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia. ”</strong>
1. Piet. 2:5 </blockquote>

Kaikille ihmisille on varmasti tuttu tunne, ettei ole arvokas tai tärkeä. Kristittykään ei ole vapaa tällaisesta tunteesta tai ajatuksesta. Kristittyä saattaa myös vaivata ajatus siitä, ettei Jumalalla ole hänelle oikein mitään käyttöä. Jumalan sana Raamattu ei kuitenkaan opeta meitä näin eikä Jumalan silmissä kukaan ihminen ole hyödytön.

Läpi Raamatun toistuu hieman kummallinen Jumalan käsky ja kutsu kansalleen sekä jokaiselle Jumalan lapselle: ”Tule siksi, mikä jo olet!” Myös tässä tekstissä on näin. Jumalan kansa on ”hengellinen huone” ja ”pyhä papisto”. Tämä johtuu kasteesta, jossa jokainen kristitty on tehty ”papiksi” eli sellaiseksi, joka uhraa Jumalalle. Tässä yhteydessä uhri tarkoittaa varsinaisesti rukousta ja kiitosta Jumalalle. Se voi tarkoittaa myös palvelusta, jota kristitty tekee Jumalan kansan jäsenenä. Seurakunta on ”hengellinen huone”; se ei ole tästä maailmasta kotoisin, vaikka sen jäsenet ovatkin ihmisiä. Sinutkin on tuotu ”hengelliseen huoneeseen” jo kasteessasi, ja uskossa Jumalan armolupauksiin pysyt siinä. Tämä taas tarkoittaa yksinkertaisesti uskoa Jeesukseen.

Tällainen on jokainen kristitty. Tällaiseen ihmeelliseen Jumalan rakennukseen sinäkin kuulut, kun kastettuna uskot Jeesukseen. Et ole mikään kuollut kappale, vaan ”elävä kivi”. Sinulla on tärkeä paikka ja tehtävä, tuntuu sinusta siltä tai ei. Me tarvitsemme tällaista kehotusta rakentua, sillä helposti meidät saattaa vallata ajatus, ettei meistä ole Jumalan huoneen rakennustyöhön, emme kelpaa siihen tai osaa. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, mitä me osaamme tai ajattelemme itsestämme. Kyse on jatkuvasti Jeesuksesta, jonka kautta kristittyjen työ Jumalan valtakunnassa on Jumalalle mieleen. Näin on sinunkin kohdallasi, kun olet ”elävä kivi”.

<img src=”http://www.lhpk.fi/wp-content/uploads/2017/10/Risti-e1507885487746.jpg” alt=”” width=”100″ height=”100″ align=”center” />

<img class=”alignright size-medium wp-image-13455″ src=”http://www.lhpk.fi/wp-content/uploads/2017/10/Sano-vain-sana-kansi-280×407.jpg” alt=”” width=”280″ height=”407″ />Hartaus on lainaus Lähetyshiippakunnan marraskuussa ilmestyvästä kirjasta: ”Sano vain sana – Vuosi Jeesuksen seurassa”.

Sano vain sana -hartauskirja sisältää lyhyen hartaustekstin vuoden jokaiselle päivälle. Tekstit seuraavat Raamatun kirjojen mukaista järjestystä, ja mukana on jakeita Raamatun jokaisesta kirjasta. Tekstit ohjaavat lukijaa perustamaan elämänsä jokaisen puolesta ristille käyneeseen Jeesukseen. Sanoma syntien anteeksiannosta Jeesuksessa Kristuksessa on Raamatun keskus. Etkö lähtisi matkalle kulkemaan vuotta Jeesuksen seurassa?

Kirja on tarkoitettu tukemaan kotien hartauselämää. Hartauksien kirjoittajat toimivat kaikki pastoreina Suomen evankelisluterilaisessa lähetyshiippakunnassa.

Kirjan ovat toimittaneet: Markus Nieminen, Miika Nieminen ja Juhana Pohjola

Tutustu kirjaan tarkemmin <a href=”http://www.lhpk.fi/kauppa/lahetyshiippakunnan-julkaisemat-teokset/sano-vain-sana-vuosi-jeesuksen-seurassa/”>täällä</a>